Cenazede din görevlisine tepki

Bursa karayolunda dün gece meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum’un cenazeleri, yapılan otopsi sonrası aileleri tarafından tesli

Cenazede din görevlisine tepki

Bursa karayolunda dün gece meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum’un cenazeleri, yapılan otopsi sonrası aileleri tarafından teslim alındı.

DAŞDEMİR AİLESİ YIKILDI

Sıla Daşdemir’in Astsubay babası Vural Daşdemir acı haberi Balıkesir’de aldı. 9. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda görevli Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Vural Daşdemir, yakınları ile birlikte Orhangazi’ye geldi. Sıla’nın babasından ayrı olan annesi Neşe Ayhan ise acı haberi İzmir’de aldı.
 Orhangazi’ye geldiğinde sinir krizi geçiren Neşe Ayhan, Orhangazi Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahale ile sakinleştirildi.

BABA KARAKURUM GÜÇLÜKLE AYAKTA KALABİLDİ

Buse Karakurum’un ailesine ise Manisa Soma’da ulaştı acı haber. Soma Kömür İşletmeleri’nden emekli olan baba Necmi Karakurum yakınlarının desteği ile ayakta durabildi.

Evlat acısı yaşayan Vural Daşdemir ve Necmi Karakurum morg önünde yan yana geldi. Acılı babalar birbirine sarılıp gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken babalara yakınları destek oldu.

ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Sıla ve Buse’yi uğurlamaya Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden arkadaşları da geldi. Arkadaşları Sıla ve Buse’nin Yalova’da aynı evde yaşayarak okula devam ettiklerini, iyi arkadaşlıkları olduğunu ve okulda da neşeli kişilikleri ile bilindiklerini söyledi. Öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

İyi birer arkadaş olan Sıla ve Buse aynı hastanenin morgundan çıkarılıp, aynı araçla memleketlerine gönderildi. Aileler yarın Sıla’nın İzmir’de, Buse’nin ise Manisa’nın Soma ilçesinde toprağa verileceğini söylediler.

Morgdan cenazelerin teslim edilmesi sırasında Yalova’dan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Adak, Sıla ve Buse’nin okula devamlılığı olan başarılı öğrenciler olduğunu söyledi. Acılarının büyük olduğunu söyleyen Adak, ailelere başsağlığı diledi.

Öte yandan, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Endüstri Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdağı da kazada yaşamlarını yitiren gençleri uğurlamaya gelenler arasında yer aldı.

DİN GÖREVLİSİNE TEPKİ

Öte yandan, cenazelerin araca koyulmasından sonra dua eden hastanedeki din görevlisi Ahmet Yavuz’un konuşması tepkiye neden oldu.

Ailelerin çocuklarını uzak şehirlere okuması için gönderdiğini söyleyen Yavuz, kötü alışkanlıklardan uzak durulması yönünde uyarıda bulunurken, üniversiteli gençler cenaze sırasında böyle bir konuşmanın yeri olmadığını söyledi. Tartışma cenaze yakınlarının tepkisiyle devam etti ve din görevlisi dua edemeden konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Tepkiler artınca din görevlisi kalabalıktan uzaklaştırıldı.

Din görevlisi Ahmet Yavuz, bu konuşmayı hastaneye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım’ın istediği üzerine yaptığını belirterek, "Rektör Yardımcısı bana, ’Üniversitede tören yapamayacağız. O yüzden burada bir kaç şey söyler misin?’ diye rica etti. Ben de konuşma yaptım. Yoksa sadece dua edip gönderecektim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler