Cem Uzan'a hapis şoku

Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde Cem Uzan ve 20 adamı hakkında, TMSF'nin el koyduğu Pamukova'nın Bakacak Köyü'ndeki çiftliğe, 2004 yılında yaptıkları baskında görevlileri tehdit ettikleri iddiasıyla dava açıldı. 'Hürriyeti tahdit, bu suça azmettirme' ve

Cem Uzan'a hapis şoku

Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde Cem Uzan ve 20 adamı hakkında, TMSF'nin el koyduğu Pamukova'nın Bakacak Köyü'ndeki çiftliğe, 2004 yılında yaptıkları baskında görevlileri tehdit ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

 

'Hürriyeti tahdit, bu suça azmettirme' ve 'Hakkı olmayan mala tecavüz' suçlarından yargılanan sanıklardan Cem Uzan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cem Uzan'la birlikte yargılanan 20 sanık da 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırılmasına rağmen onların cezaları erteledi.

 

Cem Uzan’ın avukatının itiraz ettiği dava dosyası, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nde 24 Nisan 2012 de incelenerek, temyiz itirazının reddiyle usul ve kanuna uygun olan mahkumiyeti hükmünün onanmasına oy birliği ile karar verildi. Dava dosyası infaz edilmek üzere Pamukova Adliyesine gönderildi.

 

Yurt dışında olan Cem Uzan yakalandığı taktirde daha önce, İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, sahte resmi belge düzenlemek, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak' suçlarından toplam 23 yıl 6 ay cezası ile birlikte 6 yıl hapis cezasını da çekecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam