''Çay ve fındığın ürün kalitesini artıracağız''

Başbakan Ahmet Davutğlu'nun Ordu'da DOKAP Eylem Planı ile ilgili toplantıda fındık ve çay ile ilgili açıklamalarda bulundu.Davutoğlu, Bölgenin bitkisel üretim potansiyelini değerlendireceklerini belirterek, “Bu kapsamda başta çay ve fındık olmak üzere iyi

''Çay ve fındığın ürün kalitesini artıracağız''

Başbakan Ahmet Davutğlu'nun Ordu'da DOKAP Eylem Planı ile ilgili toplantıda fındık ve çay ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Bölgenin bitkisel üretim potansiyelini değerlendireceklerini belirterek, “Bu kapsamda başta çay ve fındık olmak üzere iyi tarım uygulamaları ve organik tarım yöntemleriyle üretimin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Bölgenin sahip olduğu agro-ekolojik potansiyellerini belirleyerek erkenciliğin sağlanması ve ürün çeşitlenmesinin temininin yanı sıra uygun yörelerde küçük arazi sahiplerinin daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak, örtü altı yetiştiriciliğini yaygınlaştıracağız. Çay ve fındığın ürün kalitesini artıracağız. Ekonomik ömrünü tamamlamış çay ve fındık bahçelerinin süratle yenilenebilmesi için model etüdü geliştiriyoruz. ÇAYKUR'un etkinliğini artırmak amacıyla kurumsal altyapının geliştirilmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

LİSANSLI DEPOCULUK

Lisanslı depoculuk için gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekleyen Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın en fazla fındığını üreten bölgede hem fındık fiyat istikrarının sağlanması hem de ürünün uzun süre depolanabilmesi için önem arz eden lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması amacıyla gerekli çalışmaları yapacağız. Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası'nın kurulması projesini hayata geçireceğiz. Girdi temini ve ürün pazarlamaya ilişkin olarak üreticilerin ortak girişimcileri destekleyeceğiz. Tarımsal üretimin daha karlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla çiftçi örgütlenmelerini destekleyeceğiz. Orman kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlayacak orman ürünlerine yönelik sanayi faaliyetlerini destekleyeceğiz. Tıbbi aromatik bitkilerin envanterini çıkararak, ticari kullanım potansiyellerini araştıracağız. Üreticilere uygulamalı eğitim desteği vererek sistemin bölgede yaygınlaştırılmasını sağlayacağız.'' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler