Canik Belediyesi'nden çevre temizliği eğitimi

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi ve Tiyatro Okulu, daha temiz bir çevre için okullarda öğrencilere verdiği eğitimlerle çevre bilinci oluşturuyor. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi. Çevreyi korumayı sadece sokak temizliği i

Canik Belediyesi'nden çevre temizliği eğitimi

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi ve Tiyatro Okulu, daha temiz bir çevre için okullarda öğrencilere verdiği eğitimlerle çevre bilinci oluşturuyor. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi.

Çevreyi korumayı sadece sokak temizliği ile sınırlı tutmayan Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, düzenlediği çevre bilinci eğitimleriyle hem çevre kirliliğini önlemeyi hem de geri dönüşümü sağlamayı amaçlıyor. Hazırlanan "Doğacan" projesi kapsamında, Çevre Mühendisi Demek Güç ve Tiyatro Okulu Sorumlusu tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilere çevre temizliğinin önemi, çevre bilinci, geri dönüşüm konuları anlatılıyor. Samsun'un farklı ilçelerindeki okullarda düzenlenen eğitimlere bugüne kadar 5 bin öğrenci katıldı.

GELECEĞE YATIRIM

Bafra'da Kemalpaşa İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen seminerin ardından Havza'da Ilıca İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen seminerde, çocuklara katı atıkların ayrıştırılması, plastik, cam, metal ve kağıt atıklarının organik atıklardan ayrılarak geri dönüştürülmesi hakkında eğitim verildi. Çevre temizliğinin sağlık ve görsellik açısından önemine işaret eden Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Ortaç, "Temizlik işleri birimi olarak sadece sokak temizliği, çöp toplama faaliyetleri değil, geri dönüşüm konusunda çalışmalar yaparak öncelikle çocukları, daha sonra halkımızı bilinçlendirme çalışmalarıyla, hem ülke ekonomisine katkı hem de geleceğe yatırım yapmaktayız" dedi.

DÜNYANIN PİLİ BİTMESİN

Eğitim seminerlerinde öğrencilerle buluşan Çevre Mühendisi Demet Güç ile Tiyatro Sanatçısı Cihat Faruk Sevindik de, verilen eğitim sonucunda öğrencilerin geri dönüşüm konusunda daha bilinçlendiğini belirterek, "Dünyanın pili bitmesin ve doğayı koruyalım demeye devam ediyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyüklerine emaneti teslim ettik. Bizlere bu imkanı sağlayan devletimize, milletimize ve elbette belediyemize teşekkür ederiz. Doğacan doğayı korumak için dünyanın gelecekteki sahipleri çocuklarımızı geri dönüşümü ve çevre kirliliği için uyarmayı ve canlara sahip çıkmayı öğretiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam