Camisi olmayan minare!

Kastamonu’nun Küre ilçesinde, 1937 yılında bakımsızlık sonucu yıkılan Tabaklar Camii’nin minaresi hala ayakta duruyor.İstiklal Savaşı sırasında cepheye yemek çıkarttığı rivayet edilen ve 17’nci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tabaklar Camii’nde mescidin

Camisi olmayan minare!

Kastamonu’nun Küre ilçesinde, 1937 yılında bakımsızlık sonucu yıkılan Tabaklar Camii’nin minaresi hala ayakta duruyor.

İstiklal Savaşı sırasında cepheye yemek çıkarttığı rivayet edilen ve 17’nci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tabaklar Camii’nde mescidin bulunduğu alan bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden harabe vaziyette bulunuyor. Zamanında mescidin yıkılmasıyla birlikte minarenin de yıkılmasının gündeme geldiği ancak Küre’ye ziyarete gelen bir ziraat mühendisinin dönemin parasıyla 12 lira vererek minareyi satın aldığı iddia ediliyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından desteklenen Küre adlı kitapta İsmail Ölmez, Tabaklar Camii hakkında geniş bilgi verdi.

Küre’de üretilen tuğlalardan özel yapılmış ve hala sertliğini koruyan minarenin ayrıca Horasan harç ile sıvanmış olan dış yüzeyi de yer yer dökülmüş olsa da eski ihtişamından izler taşımaya devam ediyor.

d33c3c6d-2800-460c-aff0-402af0f9d8ac.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler