Çamaşır ipini 3 kez dolamış 2 kez de sıkmış!

Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği haberlerine inanmayan binlerce kişi sosyal medyadan Garipoğlu'nun yurt dışına çıkarıldığı, yerine başka birinin toprağa verildiğine dair iddialar ortaya attı. Bu söylentiler üzerine Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözd

Çamaşır ipini 3 kez dolamış 2 kez de sıkmış!
Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği haberlerine inanmayan binlerce kişi sosyal medyadan Garipoğlu'nun yurt dışına çıkarıldığı, yerine başka birinin toprağa verildiğine dair iddialar ortaya attı. Bu söylentiler üzerine Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir dün sabah saatlerinde Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek başvurdu. 2 saat Silivri Cumhuriyet Savcısı Lütfi Dursun ve soruşturma savcısıyla görüşen Epözdemir adliye çıkışında şu açıklamaları yaptı:
 
İp veriliyormuş
 
-Başsavcı, cezaevine adli tıp uzmanı götürmüş. Kendisi de olay yerinde öğle saatlerine kadar bulunmuş. Cem Garipoğlu'nun 3 defa çamaşır ipini kendisine dolamak suretiyle, 2 defa da sıkmak suretiyle intihar olayı vuku bulmuş. Adli ve idari sürecin devam ettiğine dair açıkça beyanlar var. Çamaşır ipi ne yazık ki cezaevi kantinlerinde satılan, hükümlülerin kıyafetlerini asmak veya kurutmak üzere kullandığı mevzuatta yer alan bir uygulamadır. Başka bir ip olsaydı bu tabii kabul edilemezdi ama çamaşır ipi ne yazık ki cezaevlerinde sıkça kullanılan bir araçmış. Kamera kayıtlarının çalışmadığına dair söylentiler dayanaktan yoksundur. Olay yeri incelemesi 6 saat sürmüş. Tırnaklar ve DNA incelemesine kadar hepsi savcılık makamında yapılarak tamamı kayıt altına alınmış. Bu kayıt ve görüntülerde olayın intihar olduğu tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık.
 
- Dosya savcının önüne gelmemiş daha. Bu talebimizin kabul görmesi çok olağan görülmüyor çünkü biz bu dosyanın tarafı değiliz. Ailenin talebi kamu vicdanın rahatlaması, gerçeğin ortaya çıkması, adaletin tecellisi için bir başvuru yaptık.
 
Cinayet şüphesi yok
 
- (Öldürülmüş olma ihtimaliyle ilgili olarak) Cinayete ilişkin bir şüphe yok. Kamera kayıtlarında hiç kimse girmemiş. Kendi talebi üzerine zaten 3 kişilik hücrede tek başına kalıyor. Giriş ve çıkışlardaki tüm kamera kayıtları da çalışıyor. Otopsiyi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış fakat olay yeri incelemeyi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış. Durumun hassasiyetin karşılık başsavcı kendisi de yapmış. Adli tahkikat Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülüyor. Otopsi raporu bekleniyor. Cezaevi memurlarının bir kusurları olabilir. İdari soruşturmada devam ediyor. Olayın intihar olduğuna dair ilk aşamada bir kanı var çünkü kimse girip çıkmamış. Cinayete ilişkin bir algı ve kanaat yok. Otopsi raporundan sonra olay daha sağlıklı bir zemine oturur.
 
İhtimal zayıf
 
- Cezaevi müdürü, cezaevi savcısı, infaz koruma memurları, başsavcı, soruşturma savcısı kamera kayıtları görüntülerin olduğu bir yerde böyle bir spekülatif bir şeyin olması hayatın olağan akışına aykır uygun görünmüyor.
 
- (Karabulut ailesinin psikolojisine ilişkin soruya) Kolay değil, aile için çok ciddi bir travma. Onların tepkisi daha duygusal. O tepkiyi, beyanlarını benim açıklamam çok doğru olmaz. Kendileri gerekli görürse açıklarlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler