Çalışmayana yeşil kart yok!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 3 defa kendisine sunulan iş önerisini reddederek çalışmayan kişilerin yeşil kartlarının iptal edileceğini söyledi. Aydın programı kapsamında 8 Mar

Çalışmayana yeşil kart yok!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 3 defa kendisine sunulan iş önerisini reddederek çalışmayan kişilerin yeşil kartlarının iptal edileceğini söyledi.

 

Aydın programı kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen panelde velilere seslenen Bakan Dinçer, "Çocuklarınızı meslek liselerini yönlendirin" dedi.

 

AK Parti olarak yoksullukla mücadele ettiklerini belirten Bakan Dinçer, bunu verdiği rakamlarla açıkladı. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bankı Ömer Dinçer'in yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Ahmet Ertürk, Mehmet Erdem, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu ve davetliler katıldı.

 

Bütün kamu çalışanlarına eş ve çocuk yardımı yaptıklarını dile getiren Bakan Ömer Dinçer, "Bir yılda 12 Milyar 59 Milyon TL'lik sosyal yardım yapıldı. Bunun 6 Milyar TL'si yeşil kart uygulamasına aktarılan para. Yeşil kartlıların çalışmak için gittikleri yerlerde sigorta anlaşması yaptıklarını duyuyoruz. Fakat Torba Yasasıyla birlikte yeşil kart sahibi kişiler çalışmaya başlamasıyla birlikte kartları iptal edilmeyecek. Çalıştığı sürece o kişinin yeşil kartı askıda duracak. Fakat gösterdiğimiz işleri beğenmeyen ve çalışmak istemeyen kişiler üst üste gösterilen üç işi beğenmediği takdirde yeşil kartlarına kaybedecek. Yani çalışmayanın yeşil kartı iptal edilecek. Biz milletimizi çalışmayı yönlendirmeye çalışıyoruz. Aile sigortasıyla aylık 600 TL verilen bir aileye çalışmaya yönlendiremezsiniz" dedi.

 

Son iki yılda pek çok ülkede işsizliğin arttığını belirten Bakan Dinçer, "2010 yılında bir milyon 314 Bin kişiye iş sağladık. Fakat aynı dönemde işsizlik de arttı. Bu şundan kaynaklanıyor. İş sahibi yaptığınız kişiden çok her yıl çalışma yaşına giren nüfusumuz var. Biz ortalama yıllık 550 bin kişiye iş sahibi yaparken, her yıl 800 bin kişi iş alanına giriyor. Türkiye'de işsizliğin azaltılması için çocuklarımızın mutlaka meslek sahibi yapılması gerekmektedir. Her sanayi bölgesinde açık iş alanları var.

 

Fakat o mesleğe uygun işi bilen eleman yok. Bu ihtiyacı gidermek için ise geçen yıl 167 Bin kişiyi meslek sahibi yaptık ve bunlardan 37 bin kişiyi işe soktuk. Bu yıl ise 162 bin kişiyi meslek sahibi yapıp onlardan yüzde 24'ünü işe yerleştirdik. İşsizliğin çözümünde meslek öğrenimine ihtiyacımız var. Anneler babalar çocuklarınıza mutlaka meslek liselerine yönlendirmeli" diye konuştu.

 

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu tarafından yürütülen panelde konuşan Bakan Dinçer, yoksullukla mücadele ettiklerini 2010 yılında 818 bin yoksul türediğini doğruladı. Türkiye'de 2002 yılında her yüz haneden 22.4'nün yoksul olduğunu bu rakamı 2008 yılında yüzde 13'e indirdiklerini 2010 yılında ise bu rakamın ekonomik krizden dolayı yüzde 14 yükseldiğini dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Herkes bizleri 'yoksul türedi' diye eleştiriyorlar. Fakat biz 8 yılda yüz haneden onunu yoksulluktan çıkarmışız ve bunu da görmek lazım. 2002 yılında ülkedeki en fakir kesimini oluşturan yüzde 10'luk dilim gayri safi milli hasıladan 1.6 Milyon TL alırken, bu durum 2009 yılında 4.5 Milyon TL oldu. Ülkenin en zengin bölümünün yer aldığı yüzde 10'luk kesimin bu yıl gayri safi milli hasıladan aldığı pay 2002 yılına göre yüzde 0.9 artmıştır. Bu demek oluyor ki daha çok yoksul kesime kaynak aktarılıyor. 2002 yılında en fakirle en zengin kesim arasındaki fark 18 kat idi, şimdi ise aradaki bu fark 11.9'a düştü. Bütün rakamlar açık ve net Türkiye'de yoksullukla mücadele edildiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, panel sonunda vatandaşların sorularını da yanıtlarken, girişimcilik kursu alan bayan girişimciler sertifikalarını Bakan Ömer Dinçer'in elinden aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam