Çalışanların yüzde 30′u...

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Avusturya depresyonla baş edemiyor. 1 milyon 100 bin kişinin birçok sosyal sorunlarının yanında strese bağlı depresyon hastalıklarıyla mücadele ettiği ortaya çıktı.Özellikle çalışanlar arasında depresyon hızla a

Çalışanların yüzde 30′u...

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Avusturya depresyonla baş edemiyor. 1 milyon 100 bin kişinin birçok sosyal sorunlarının yanında strese bağlı depresyon hastalıklarıyla mücadele ettiği ortaya çıktı.

Özellikle çalışanlar arasında depresyon hızla artarken, depresif çalışan oranının yüzde 30′lara vardığı ifade ediliyor.

Depresyon üzerinde akademik çalışmalar yapan Buernaut Network Kurumu’nun açıklamasına göre bir milyondan fazla Avusturyalı sağlıksız hayat ve sağlıksız çalışma koşullarından dolayı depresyonda.

Buna göre 2009’dan 2013’e gelinen süreçte depresyona bağlı hastalıklarda yüzde 18′lik bir artış kaydedildi. Avusturya’da şu an itibariyle ileri derecede depresyon hastası olarak tarif edilecek insan sayısı ise 500 bine ulaşmış durumda.

Avusturya’da depresyonun oluşturduğu iş kaybı da periyodik bir şekilde artıyor. Yine Buernaut Netwoek’un açıkladığı bilgilere göre Avusturya genelinde 2009’dan bu yana depresyona bağlı olarak erken emekliliğe ayrılanların sayısı da yüzde kırk iki artmış durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler