Büyük İskender'in mezarı bulundu mu?

Arkeologlar, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın 370 mil kuzeyinde bulunan antik kent Amfipolis'te çok önemli bir buluşa imza attıklarını varsayıyorlar; tarihteki en büyük imparator olarak kabul edilen Büyük İskender'in mezarı...MÖ 336 - MÖ 323 yılları arası

Büyük İskender'in mezarı bulundu mu?

Arkeologlar, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın 370 mil kuzeyinde bulunan antik kent Amfipolis'te çok önemli bir buluşa imza attıklarını varsayıyorlar; tarihteki en büyük imparator olarak kabul edilen Büyük İskender'in mezarı...

MÖ 336 - MÖ 323 yılları arasında yaşamış, İyon denizinden Himaleyalar'a kadar geniş topraklarda hüküm sürmüş savaşçı kralın mezarının şu ana kadar Mısır'da bulunduğu düşünülüyordu. Fakat yürütülen kazı çalışmalarında bulunan bir duvar üzerine yapılmış mermer yüz heykeli Büyük İskender'in mezarının burada olabileceğine dair büyük bir ipucu olarak görülüyor.

Arkeolog Aikaterini Peristeri, kraliyet ailesine ait olduğu düşünülen 500 metre uzunluğunda ve 3 metre yükseklikteki yapının içerisinde birden fazla mezar bulmayı beklediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam