Büyük facia önlendi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ikinci bir el yapımı patlayıcı bulunup imha edilerek, büyük bir faciadan dönüldü. Alınan bilgiye göre, yol kontrol ve mayın araması faaliyeti yaptığı esnada, Hakkari-Çukurca karayolunun yaklaşık 48. kilometresinde bulunan Si

Büyük facia önlendi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ikinci bir el yapımı patlayıcı bulunup imha edilerek, büyük bir faciadan dönüldü.

Alınan bilgiye göre, yol kontrol ve mayın araması faaliyeti yaptığı esnada, Hakkari-Çukurca karayolunun yaklaşık 48. kilometresinde bulunan Simoka Tepe mevkiinde bir patlama meydana geldi. Gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına müteakip yapılan olay yeri incelemesinde PKK mensuplarınca yol kenarına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının, arama ekibi tarafından fark edilmesi üzerine PKK’lılar tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığı anlaşıldı.

İKİNCİ TUZAKLANMIŞ EL YAPIMI PATLAYICI BULUNDU

Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen Olay Yeri İnceleme Timi ve patlayıcı madde imha ekipleri tarafından, patlama olan yolun karşı şeridinde yol kenarında ikinci bir el yapımı patlayıcı düzeneğinin olduğu tespit edildi. Tespit edilen el yapımı patlayıcı madde düzeneği olay yerinde Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla, gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra etkisiz hale getirildi.

ÜÇÜNCÜ TUZAK DA BULUNDU

Olay bölgesinde sürdürülen araştırmalar sonucu patlama noktasına yaklaşık 25 metre mesafede yamaç üzerinde 2 adet mutfak tüpü, 3 adet el yapımı patlayıcı ve düzenek kurmakta kullanılan malzemeler tespit edildi. Tüp ve patlayıcılar da yerinde imha edilerek etkisiz hale getirildi.

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde gerekli tedbir alınarak trafiğin kontrollü şekilde tek şeritten akışı sağlandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam