Bütün ilde şap alarmı verildi!

 Alınan önlemlere rağmen şap salgını önlenemeyince il genelindeki bütün hayvan pazarları kapatıldı.Bir yıl önce Baklan İlçesi’nde baş gösteren şap salgını, daha sonra Bozkurt ve Acıpayam ilçelerine, ardından tüm ile yayıldı. Hastalıkla mücadelede, kent me

Bütün ilde şap alarmı verildi!

 Alınan önlemlere rağmen şap salgını önlenemeyince il genelindeki bütün hayvan pazarları kapatıldı.

Bir yıl önce Baklan İlçesi’nde baş gösteren şap salgını, daha sonra Bozkurt ve Acıpayam ilçelerine, ardından tüm ile yayıldı. Hastalıkla mücadelede, kent merkezi ve bazı ilçelerde salgının önüne geçildi. Şap daha sonra Acıpayam’da tekrar ortaya çıktı. Hastalık nedeniyle yaşlı ve yeni doğan hayvanların daha kolay telef oldukları öğrenildi. Tarım İl Müdürlüğü veterinerleri hastalıkla mücadele etmeyi sürdürürken, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Şükran Çizmeci, bugünden itibaren şap aşılama kampanyasına başlayacaklarını açıkladı.

Şükran Çizmeci, hastalıkla mücadelenin sürdüğünü belirtti. Çizmeci, "Bilindiği üzere ülkemiz hayvancılığının en önemli sorunlarından birini de şap hastalığı oluşturuyor. Bu hastalıkla mücadelemiz devam ediyor. Şap hastalığının hayvan pazarlarında yayılma riski yüksek. Dolayısıyla tedbir amaçlı bu karar alındı. Hastalıkla ilgili karantina tedbirleri sürüyor. Salgın bitinceye kadar hayvan hareketliliği yasak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam