Bursa’da ’yeşil otobüs istemiyoruz’ kampanyası

Bursa'da çevre ve insan sağlığını tehlikeye attığı iddia edilen Özel Halk Otobüsleri'nin trafikten men edilmesi için sosyal medyadan imza kampanyası başlatıldı.Bursa'da yıllardır halk otobüsçülerinin yaşattığı çevre sıkıntısına ve hizmetteki kalitesizliğe

Bursa’da ’yeşil otobüs istemiyoruz’ kampanyası

Bursa'da çevre ve insan sağlığını tehlikeye attığı iddia edilen Özel Halk Otobüsleri'nin trafikten men edilmesi için sosyal medyadan imza kampanyası başlatıldı.

Bursa'da yıllardır halk otobüsçülerinin yaşattığı çevre sıkıntısına ve hizmetteki kalitesizliğe Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü UKOME, Özel Halk Otobüsçüleri Odası ve BURULAŞ tarafından çözüm bulunamaması vatandaşların tepkisine yol açıyor. Bursa'da şehir içinde yolcu taşıyan özel halk otobüslerinden çıkan simsiyah egzoz dumanı vatandaşların gündeminden düşmüyor. Kaliteli mazot yerine yağ kullanan halk otobüslerine tepki gösteren vatandaşlar, www.change.org adresinde "Bursa Büyükşehir Belediyesi Burulaş yeşil otobüs istemiyoruz" başlığı altında imza kampanyası başlattı.

Yapılan imza kampanyasıyla "Bursa Özel Halk Otobüsü" ibaresi ile BURULAŞ ile birlikte işletilen otobüslerin muayene denetimi ve emüsyon ölçümlerinin yapılmasını isteyen vatandaşlar, sürücülerinin rutin ve aylık olarak psikoteknik incelemeden geçirilmesini de talep etti.

Halk otobüsçüleri son yıllarda kalitesiz akaryakıtın yanısıra, araçların çok eski oluşu, kirli oluşu, Başbakanlık tarafından ücretsiz biniş hakkı verilen yaşlı kişilere kötü muamele iddialarıyla gündeme gelmişti. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların, www.change.org/p/bursa-büyükşehir-belediyesi-burulaş-yeşil-otobüs-istemiyoruz adresini tıklamaları istendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler