Bursa'da 7 bin kişiye iş fırsatı

  Bursa Valisi ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Şahabettin Harput, yaptığı yazılı açıklamada, büyük Türkiye hedefine giden yolda lokomotif kentlerden biri olan Bursa'da sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü temin e

Bursa'da 7 bin kişiye iş fırsatı

 

 
Bursa Valisi ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Şahabettin Harput, yaptığı yazılı açıklamada, büyük Türkiye hedefine giden yolda lokomotif kentlerden biri olan Bursa'da sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü temin etmeyi ve iş arayan vatandaşların meslek sahibi olmasını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.
 
Belirlenen amaçlar doğrultusunda kamu ve özel sektörün imkan ve kaynaklarını kullanarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla yoğun bir çalışma başlattıklarını ifade eden Harput, şunları kaydetti:
 
''2013 yılı için öncelikli 158 branşta 7 bin 20 kişinin meslek eğitimi alması planlanmış, 3 ila 6 ay arasında devam edecek bu kurslara katılacak olan kursiyerlere her gün 20 lira ücret verilmesi planlanmıştır. Meslek kurslarına devam edenlerin büyük bölümü istihdam garantili olacaktır. Ayrıca 7 bin 20 kişiye ilave olarak bin kişi için girişimcilik kursu, 4 bin kişi için işbaşı eğitim programı ve 360 kişi için de toplum yararına çalışma programı uygulanacaktır.
 
Yıl içinde sanayimizin ihtiyaç ve talep durumuna göre yeni branşlar eklenerek, kursiyer sayısı artırılabilecektir.''
 
Harput, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başta olmak üzere meslek odalarının, üniversitelerin, sendikaların eğitim programlarını işbirliği içinde yürüteceğine dikkati çekerek, ''Eleman ihtiyacı duyan sanayi ve hizmet sektöründeki bir kısım işletmelerle, meslek sahibi olmak isteyen ve iş arayan vatandaşlarımızın bu kurslardan en üst seviyede yararlanmalarını bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam