Büroda Sinyal kesici sistemler bulundu!

 Halkın Hukuk Bürosu'nda geride bilgi bırakmayan haberleşme düzenekleri bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 9'u avukat 38 kişinin tutuklandığı DHKP-C operasyonuna ilişkin basın açıklaması yaptı. Medyada ve özellikle yurtdışında bazı y

Büroda Sinyal kesici sistemler bulundu!

 

Halkın Hukuk Bürosu'nda geride bilgi bırakmayan haberleşme düzenekleri bulundu.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 9'u avukat 38 kişinin tutuklandığı DHKP-C operasyonuna ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Medyada ve özellikle yurtdışında bazı yanlış anlatımlar olduğuna dikkat çeken şüpheli avukatların bürolarının savcı gelmeden arandığı yönündeki iddiaya "Hayır, yasa dışı bir işlem olmadı" yanıtını verdi.
 
Çolakkadı'nın konuşmasının ardından gazetecilere dağıtılan açıklamada da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli yardım talepleri çerçevesinde önceden Belçika ve Hollanda adli makamlarından örgütle ilgili çok sayıda bilgi ve belge elde edildiği belirtildi.
 
ÖZGEÇMİŞLERİ ÇIKTI 
 
Gerek bu şekilde elde edilen belgelerden gerek daha sonra elde edilen belgelerden terör örgütü mensupları hakkında suç oluşturacak bilgilere ulaşıldığı yer alan açıklamada, bu bilgiler içersinde haklarında soruşturma yapılan bazı avukatların DHKP-Cörgütüne verdikleri özgeçmiş raporlarının elde edildiği belirtildi.
 
Soruşturma çerçevesinde Halkın Hukuk Bürosu'nda arama yapıldığının belirtidiği açıklamdada şu ifadeler kullanıldı: "Arama yapılan yer iki katlı dubleks bir yer olup birinci katı 5 avukat tarafından büro olarak, ikinci katı ise aynı kişiler tarafından barınma yeri olarak kullanılmaktadır.
 
Binaya girildiğinde bütün ikazlara rağmen uzun süre içerdekiler kapıyı açmamış ve kapı zor kullanılarak açılarak içeri girilmiştir. Burada ve aynı saatlerde diğer iki yerde yapılan aramalarda yurtdışıyla gizlice haberleşmeyi sağlayan ve geride bilgi bırakmayan haberleşme düzenekleri, sinyal kesici ve sinyal bulucu sistemler ile üst düzey devlet görevlileri ve aile fertleri ile ilgili istihbari bilgiler elde edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler