Burnunu yaptırmak için gitti ayaklarından oldu

Henüz 1 buçuk yaşında bir çocuk annesi olan anne Sevinç Çelik'in yaşadığı kabus, burun eti ameliyatı olmak için 3 Mayıs'ta gittiği özel Hastanede başladı. Bir günde tahlilleri yapılan ve ameliyata alınan Sevinç Çelik, bir sonraki gün evine gönderildi. Dah

Burnunu yaptırmak için gitti ayaklarından oldu
Henüz 1 buçuk yaşında bir çocuk annesi olan anne Sevinç Çelik'in yaşadığı kabus, burun eti ameliyatı olmak için 3 Mayıs'ta gittiği özel Hastanede başladı. Bir günde tahlilleri yapılan ve ameliyata alınan Sevinç Çelik, bir sonraki gün evine gönderildi. Daha sonra kusma ve Ağrı şikayeti baş gösteren Çelik, Devlet Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Burada serum verilerek gönderilen Çelik, aynı şikayet üzerine başka bir hastaneye başvurdu. Doktorlar iddiaya göre Çelik'i, yine "bir şeyi yok" diyerek eve gönderdi.
 
ÇELİK'E AMELİYATHANE VİRÜSÜ OLARAK BİLİNEN SEPTİK TANISI KONDU
 
Ancak yaşanan sağlık problemi Sevinç Çelik'in Göztepe eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne müracaatı ile anlaşıldı. Doktorlar burada yaptıkları kontrollerde Sevinç Çelik'in, ameliyathane virüsü kaptığını belirledi. Bu hastanede bir süre komada kalan Sevinç Çelik, ilaçlara tepki verince hemen ameliyata alındı ve kurtarılmak için bacakları kesildi.
 
Yaşadığı olayın şokunu yaşayan Çelik, "Karın ağrısı şikayeti ile geldim ben hastaneye. Kusuyordum sürekli. Ağrım vardı. Yürüyemiyordum. Hastaneye 13 Mayıs'ta yatırıldım. Şuurum daha sonra kapanmış. Yoğun bakıma gönderildim. İlaç tedavisi yapmışlar. Ona da tepki vermişim. O sırada ayaklarım morarmaya başlamış. Septik tanısı konulmuş. İlaca tepki verdikten sonra kendime gelmeye başlamışım. Göztepe'ye getirildim. Buraya geldiğimde ayaklarım tamamen bitik bir haldeydi" dedi.
Yaşadığı sağlık sorununun estetik ameliyatı olduktan sonra başladığını dile getiren Seviç Çelik, "Ben burun estetiği olmuştum. Septik tanısı, ameliyathane enfeksiyonu kapmışım. En son olarak orada ameliyat olmuştum" şeklinde konuştu.
 
Anne Sakine Çelik ise, "3 Mayıs'ta ameliyat oldu kızım. Ameliyattan 10 gün sonra rahatsızlanınca acile getirdik. O geliş daha yatıyoruz yani. Enfeksiyon kapmış vücudunun her tarafını mahvetmiş dediler. Böbreklerini ve kalp kapakçıklarını bitirmiş, karnında da mikrop var. Bir buçuk aydır bu durumla uğraşıyoruz. Yoğun bakıma gitti şuuru kapalı olarak. İlaca tepki vermese ölür dediler. İlaca tepki verdi. Bu kez de ayağı morardı kangren oldu. Bacakları kesildi. Kızımın 1 buçuk yaşında bebeği var henüz genç ama hayatını kararttılar" şeklinde konuştu.
 
Baba Durmuş Çelik de, kızının aniden rahatsızlandıktan sonra birkaç tane hastaneye gittiğini ve serum verildikten sonra herhangi bir şey yok diye gönderildiğini söyledi. Durmuş Çelik, "Daha sonra kızımı evden aldığım gibi Göztepe Hastanesi'ne getirdik. Allah razı olsun doktorlar burada gerekli müdahaleleri yaptılar. İki gün burada kaldı. Tabii çocuğun durumu gittikçe ağırlaşınca yoğun bakım ünitesi de olmadığından dolayı başka bir özel hastaneye sevk ettiler" diye konuştu.
 
Kızının sevk edildiği hastanede 6 gün kaldığını ifade eden baba Durmuş Çelik, "Kızım bu sırada ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmişti. Ayağı kapkara olmuştu. Bu duruma da elimizden bir şey gelmediği için çok üzüldüm. Ve ayağı kesilmek zorunda kaldı" dedi.
Sevinç Çelik'in burun estetiği ameliyatı olduğu hastanenin yetkilileri ise "Hastane enfeksiyonu hastanede uzun süre kalan hastalarda, özellikle yoğun bakımlarda yatan hastalarda görülür. Hastamız hastanemizde sadece bir gece kaldı. Bir gece hastanemizde kalmakla hastane enfeksiyonu kapılmaz. Hastamız yaklaşık bir hafta sonra yine yürüyerek geliyor. Kontrolü ardından tekrar hastanemizden çıkıyor. Ameliyatın yaklaşık 13. gününde ateş yükselmesi gelişiyor. Herhangi bir nedenden bu olabilir. Yediği bir şey ya da temas ettiği kişiler buna sebebiyet vermiş olabilir. Bunu hastane enfeksiyonuna bağlamak tıbben mümkün değil. Hastane enfeksiyonu hemen gelişir. Bir hafta beklemez" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler