Burakcan davasında yeni gelişme!

Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davada tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sa

Burakcan davasında yeni gelişme!

Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davada tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Zafer Karadağ, Volkan Gezer, Oğuz Kartal ve tutuksuz sanık Mustafa Samur ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamaoğlu ve avukatları da katıldı. Duruşmada söz alan sanık Volkan Gezer, elindeki bazı fotokopi kağıtlarını göstererek, “Ben bazı hususlar tespit ettim. Katilsem en ağır ceza verilsin. Ancak ben suç işlemedim. Dosyadaki CD’leri izlemek istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Tutuklu sanıklardan Oğuz Kartal, olaydaki görüntülere ilişkin bilirkişiden dönecek olan raporda görüntüleri çıkması halinde kendisine en ağır cezanın verilmesini istediğini söyledi. Kendisinin de diğer sanık Volkan Gezer gibi görüntüleri izlemek istediğini belirten sanık Kartal, “Gerçek katil ortaya çıksın. Gökhan Koca’nın eşkalini vermiştik. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

“MÜVEKKİLİM ALACAĞI CEZAYI İNFAZ ETMİŞTİR”

Diğer tutuklu sanık Zafer Karadağ ise, olayla hiçbir alakası olmadığını öne sürerek, 1 yıldır tutuklu olduğunu hatırlattı. Karadağ’ın avukatı Abdülkadir Çiçek, müvekkilinin adam öldürme suçundan yargılandığını belirterek, “Yargılandığı suçun subuta erip ermeyeceği belli değildir. Öyle bile olsa alacağı cezayı infaz etmiştir. Soruşturma çok topal yürümüştür. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer tutuklu sanık avukatları da tahliye talebinde bulunurken, müşteki Halil Karamanoğlu, “Takdir mahkemenindir” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Zafer Karadağ’ın tutuklu kaldığı süre ve yargılandığı suça öngörülen cezayı dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanık hakkında duruşmalara bizzat katılma şeklinde adli kontrol hükmünü uyguladı.

2 TUTUKLU SANIK CEZAEVİNDE GÖRÜNTÜLERİ İZLEYECEK

Diğer tutuklu sanıklar Volkan Gezer ve Oğuz Kartal’ın tahliye talebini reddeden heyet, olaya ilişkin kamera kayıtlarının cezaevinde sanıklara izlettirilmesine izin verdi. Firari sanık Gökhan Koca hakkında çıkarılan yakalama emrinin akıbetinin sorulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Okmeydanı’nda 12 Mart 2014 tarihinde çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu silahla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada Gökhan Koca, Oğuz Kartal, Mustafa Samur, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ’a dava açılmıştı. Sanıklar Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca, “terör örgütüne üye olmak", “örgüt adına eylem yapmak", “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet", “ruhsatsız silah bulundurmak" ve “kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Diğer şüphelilerden Mustafa Samur, “ruhsatsız silah bulundurmak" ve “kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanırken, Zafer Karadağ hakkında “ruhsatsız silah ticareti" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler