Bugün Türkiye'ye kaç Suriyeli geldi?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Tel Abyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçan 5 bin 291 Suriyelinin, Akçakale sınırından Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tel Abyad'ın doğu ve güne

Bugün Türkiye'ye kaç Suriyeli geldi?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Tel Abyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçan 5 bin 291 Suriyelinin, Akçakale sınırından Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi.
 
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tel Abyad'ın doğu ve güneyindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından, "şartlı mülteci" olmak isteyen Suriyelilerin iki grup halinde Akçakale sınırından Türkiye'ye alınmasına karar verildi.
 
Bu kapsamda bölgedeki gümrük alanında hazırlık yapan ekipler, terör örgütü DAEŞ'in gümrük bölgesinden Türkiye'ye grubun geçişine izin vermemesi nedeniyle, sığınma talebinde bulunanları sınırdaki tel örgülerin bir bölümünü açarak kabul etti.
 
Söz konusu bölgeden Türkiye'ye 5 bin 291 kişinin giriş yaptığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İlk alımlar öğle saatlerinde tüm tedbirler alınarak başlamıştır. Alımlar akşama doğru sona ermiştir. Alımı yapılan Suriyelilerin kaydı, gıda ihtiyacı sağlık bakanlığı ve AFAD tarafından Türk Kızılayı, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordinesiyle yapılmaktadır. Bugün Türkiye'ye giren 5 bin 291 kişinin kaydı yapılmıştır. Bu sığınmacıların bin 591'i erkek, bin 413'ü kadın, 2 bin 287'si çocuklardan oluşuyor. Ayrıca aynı bölgeden Irak'tan geldiği öğrenilen 291 kişinin daha ülkemize girişi yapılmıştır. Sığınmacılardan isteyenler yakınlarının yanına, kimsesi olmayanlar ise çevre illerdeki kamplara yerleştirildi."
 
Son iki günde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanı ve Suriyeli Kürt grupların baskısından kaçan yaklaşık 10 bin Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı yakınlarında Türkiye'ye giriş yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler