Bu zeka Rizelilere benzedi!

Hayırsever tarafından yaptırılan mescidin vatandaşlar tarafından görülmesi için binanın yangın merdivenini minareye çeviren Kayserili mimar, Rizelileri aratmadı.Hastane caddesinin yanında bulunan Ulutaş İş Merkezi'nin alt kısmının değerlendirilmesi için h

Bu zeka Rizelilere benzedi!

Hayırsever tarafından yaptırılan mescidin vatandaşlar tarafından görülmesi için binanın yangın merdivenini minareye çeviren Kayserili mimar, Rizelileri aratmadı.

Hastane caddesinin yanında bulunan Ulutaş İş Merkezi'nin alt kısmının değerlendirilmesi için hayırsever Mehmet Ulutaş, mescit yapılmasını istedi. Yapımı üstlenen Mimar Sinan Ödev ise, kolları sıvayarak mescit yapımı çalışmalarına başladı. Camiyi aratmayacak güzelliği ve ihtişamı ile dikkat çeken mescidin hastaneye gelen veya yoldan geçen vatandaşların görmesini sağlamak için minare yapmaya karar veren Ödev, binanın yangın merdivenini kaplattırarak minareye çevirdi.

İnşaat Mühendisi Osman Ödev, "Hayırsever Mehmet Ulutaş'ın bize verdiği bu fikirden yola çıkarak yer tahsisi sağlandı, bizde hayır işlemek ve cemaatin sıkıntı yaşamaması için mescit yapmak istedik. Çok güzel bir mescit oldu ancak dikkat çekmesi için polikarbon ile yangın merdivenini kapatıp orayı minareye çevirdik" dedi.

Osman Ödev, belki Türkiye'de eşi bulunmayan bu pratik zeka sayesinde vatandaşların mescidin rahatlıkla farkına varacağını sözlerine ekledi. İşadamı Ali Ağağoğlu'nun sözünü hatırlatan Ödev, "Biz yaptık olduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam