Bu uyarıya kulak verin!

Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Memuru, yaklaşık 400 vatandaşı tek tek gezerek esnafı ve vatandaşları hırsızlardan korunma yöntemlerinin ele alındığı ve sahte para konularının işlendiği broşürler dağıtarak esnafları bilgilendi

Bu uyarıya kulak verin!

Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Memuru, yaklaşık 400 vatandaşı tek tek gezerek esnafı ve vatandaşları hırsızlardan korunma yöntemlerinin ele alındığı ve sahte para konularının işlendiği broşürler dağıtarak esnafları bilgilendirdi. Dağıtılan broşürlerde, iş yerlerine takılan kamera ve alarm sistemlerinin önemine vurgu yapılırken, sahte paranın nasıl tespit edilebileceği yönünde de bilgiler verildi.

Broşür dağıtımı sırasında polis memuru, esnafların istek ve şikayetlerini de dinledi. Pazarın yoğun olduğu saatlerde dolandırıcıların işlerinin kolaylaştığını söyleyen polisler, Türk Lirası üzerindeki baskılar, gizli görüntüler ve emniyet şeritlerini tek tek anlatarak herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması halinde hemen ‘155 Polis İmdat’ ihbar hattını aramalarını istedi.

Bir süre önce bazı sahte para olaylarının yaşandığı pazarda, broşür dağıtan polislerin uygulamasından memnun olduklarını ifade eden esnaflar, "İşlerimizin yoğun olduğu zamanlarda paraların hepsine bakma imkanımız olmuyor. Ancak polislerimizin uyarısı ile şimdi daha dikkatli davranacağız." dedi.

Polisler, sahte para ile karşılaşılması durumunda paranın asla sahibine geri iade edilmemesini, emniyet mensuplarına teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler