Bu numaraya dikkat!

İzmirli işadamını savcı gibi arayan dolandırıcı, “PKK adınıza hesap açmış. Hemen bütün paranızı vereceğimiz hesaba yatırın” dedi. Yaşadığı şokun üstüne bir de dolandırıcıların daha önce tehditle kaydettikleri eşinin sesini dinleyen işadamı bankalara koştu

Bu numaraya dikkat!

İzmirli işadamını savcı gibi arayan dolandırıcı, “PKK adınıza hesap açmış. Hemen bütün paranızı vereceğimiz hesaba yatırın” dedi. Yaşadığı şokun üstüne bir de dolandırıcıların daha önce tehditle kaydettikleri eşinin sesini dinleyen işadamı bankalara koştu. Tam 600 bin lira 4 saatte buhar oldu.

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Son olay hem şekli, hem bir seferde en yüksek miktarda para kaptırılması nedeniyle dikkat çekici. İddiaya göre İzmirli işadamı Z.Y.’nin eşini arayan iki kişi kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, “Kocanızın hesapları PKK tarafından ele geçirilmiş. PKK’lıları yakalamamız için şimdi söyleyeceklerimizi tekrar edin ve kimseye anlatmayın” dedi. Çok korkan kadın, “Polisler geldi, evde arama yapıyor. PKK’lılar hesabını ele geçirmiş” sözlerini aynen tekrar etti.
 
‘EVİNİZDE ARAMA YAPIYORUZ’
 
Konuşmayı kaydeden dolandırıcılar bu kez işadamını aradı. İki dolandırıcı, “PKK adınıza hesap açmış. Suçlu duruma düşmemek için vereceğimiz hesaba bankalardaki tüm paranızı yatırmanız gerekiyor. Şu anda evinizde arama yapıyoruz. Eşiniz yanımızda” dedi. Duydukları üzerine şoke olan işadamı, üstüne bir de eşinin daha önce kaydedilmiş sesini dinleyince ikna oldu.
 
BANKALARA KOŞTU
 
Büyük panik yaşayan işadamı, çeşitli bankalarda 600 bin lira parasının bulunduğunu söyledi. Dolandırıcılar, “PKK’lıları yakalamak için tüm paraları vereceğimiz hesaba yatırın. Paranız bloke edilecek. Teröristler yakalanınca paranız iade edilecek” dedi. Z.Y. üç bankada bulunan 600 bin lirasını 4 saat içinde çekip dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı.
 
200 BİN LİRA KURTULDU
 
Parayı yatırdıktan sonra geldiği evinde dolandırıldığını hemen anlayan Z.Y. bu sefer polise koştu. Polis, geniş çaplı çalışmayla zanlıların Şanlıurfa’da olduğunu belirledi. Şanlıurfa polisi konu ile ilgili bilgilendirildi. 8 zanlı yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 7’si tutuklandı. Yakalanan zanlıların üzerinden ve gösterdikleri yerlerden işadamına ait 600 bin liranın 200 bini bulunabildi. 
 
DOLANDIRICILAR MEVKİ MAKAM DİNLEMİYOR 
 
PROFESÖR 30 BİN TL 
Kocaeli’deProf. Dr. F.Ç.’yi telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, kimlik bilgilerinin bir suç örgütü tarafından kullanılarak 3 telefon hattının satın alındığını ve hesabından para çekilmiş olabileceğini söyleyerek 30 bin lira dolandırdı. 3 zanlı Şanlıurfa’da yakalandı. 
 
YARGITAY HAKİMİ 25 BİN TL 
İzmir’de emekli Yargıtay hakimi S.Ç., telefonda kendisini özel yetkili cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişi tarafından “Kimlik bilgilerinizle kurulan şirket üzerinden terör örgütü KCK’ya yardım ve yataklık yapılıyor” denilerek 25 bin lira dolandırıldı. 
 
CUMHURİYET SAVCISI 60 BİN TL 
Mersin’de emekli Cumhuriyet Savcısı İ.E., kendisini başkomiser diye tanıtan bir kişi tarafından “Bilgileriniz terör örgütü PKK’nın elinde. Bize istediğimiz parayı verirseniz bilgilerinizi alabiliriz” denilerek 60 bin lira dolandırıldı.
 
ESKİ BAKANIN EŞİ BİN TL 
Eski Bakan Güneş Taner’in eşi Ayşe Şule Beyza Taner’in cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, “Bayram çekilişinden 10 bin TL kazandınız, masrafı yatırarak paranızı alabilirsiniz” dedi ve bin TL dolandırıldı. 
 
KALKAVAN 80 BİN TL 
PKK’nın, adına SİM kart çıkarıp hesaplarını kullandığını öne süren dolandırıcılar, Yasemin Kalkavan’dan 80 bin lira parayı hesaplarına aktardı.
 
DOÇENT 120 BİN TL 
İTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. G.K., yine terör örgütü adını kullanıp telefonla arayan kişilere tüm birikimi olan 120 bin lirayı kaptırdı. 
 
DOKTOR 24 BİN LİRA 
Kocaeli’de kadın doktor Ç.G., “0155” numaralı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce 24 bin lira dolandırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam