Bu nasıl Öğretmen ?

Adana’da Sosyal Bilgiler dersi öğretmeni 35 yaşındaki U.K., görev yaptığı ilköğretim okulundaki öğrencileri 14 yaşındaki G.Ö. ve 15 yaşındaki D.N. ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklandı.Merkez Yüreğir İlçesi’nde bir ilköğretim okulunda görevli

Bu nasıl Öğretmen ?

Adana’da Sosyal Bilgiler dersi öğretmeni 35 yaşındaki U.K., görev yaptığı ilköğretim okulundaki öğrencileri 14 yaşındaki G.Ö. ve 15 yaşındaki D.N. ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklandı.

Merkez Yüreğir İlçesi’nde bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen U.K.’nin, öğrencileriyle ilişkiye girdiği ihbarı alan Ahlak Bürosu ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Eşi de kendisi gibi öğretmen olan 1 çocuk babası U.K.’yi takibe alan polis, zanlının öğrencileriyle farklı günlerde sık sık evinde buluştuğunu belirledi. Önceki gün, öğrencilerden D.N.’nin öğretmeninin evine girdiğinin tespiti üzerine polis harekete geçti. Mahkemeden alınan arama kararıyla evin kapısını kıran ekipler, içeri girdiklerinde öğrenci ile öğretmeni yatakta çırılçıplak sevişirken yakaladı. Gözaltına alınan U.K., Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda susma hakkını kullanarak, "Şefkate muhtaçlardı ben de ilgilendim" demekle yetindi.

"AŞIK OLDUM"

Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü’nde, sosyal hizmet uzmanlarının gözetiminde ifadesi alınan öğrenci D.N., öğretmeniyle ilişkisinin bir yıldan beri sürdüğünü söyledi. Öğretmenine aşık olduğunu söylediği ileri sürülen D.N.’nin, "Her şeyimizle ilgileniyordu. Kitaplar verip, derslerimde bana yardım ediyordu. Yakın ilgisi karşısında aşık oldum, kendisi de beni sevdiğini söylüyordu. Bir yıl önce evinde ilişkiye girdik. Bekaretimi o zaman kaybettim. O günden sonra da birlikte oluyorduk" dediği öğrenildi.

BABASI ÖLÜNCE İLGİYE KARŞILIK VERDİ

Öğretmeni ile ilişkiye girdiği teknik takip sonucu ortaya çıkan öğrencilerden G.Ö. de Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Bir yıl önce babası öldüğü için öğretmeni U.K.’nin gösterdiği ilgiye karşılık verip, 3 ay önce de ilişki yaşamaya başladığını anlatan G.Ö.’nün de, "Babam ölünce derslerimi aksatmaya başlamıştım. Öğretmenim benimle yakından ilgilendi. Zamanla ilgisi sevgiye dönüştü. Zaman zaman evine çağırıyor bana ders veriyor, sohbet ediyordu. 3 ay önce de evinde ilişkiye girdik" dediği ileri sürüldü.

EŞİ ŞOKA GİRDİ

U.K.’nin ’cinsel istismar, küçük yaştaki mağdure ile ilişkiye girmek suçlarından gözaltına alındığını öğrenen eşi, olay karşısında şoke oldu. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alınan genç kadın eşinin sık sık "Okuldan çıkınca sen annenlere git, ben de erken çıkarsam gelirim. Akşam yemeği orda yer, sonra birlikte döneriz" dediğini söyledi. Genç kadın, "Sürekli telefon ediyor, işi olduğunu gecikeceğini söyleyip, benim annemlere gitmemi istiyordu. Erken çıkınca kendisinin de geleceğini söylüyordu. Aklıma hiçbir şey gelmedi. Hiç şüphelenmedim" açıklamasını yaptı.

DERSLERİNE İYİ NOT VERDİ

D.N. ile G.Ö.’den başka, daha önceden dersine girip, okuldan mezun olan kız öğrencilerle de ilişki yaşadığı ileri sürülen U.K.’nin, küçük yaştaki kızlara karşı aşırı ilgili olduğu kaydedildi. İfadelerinde öğretmenlerinin kendileriyle derslerde de ilgilendiğini belirten G.Ö. ile D.N., U.K.’nin ilişki yaşamaya başladıktan sonra derslerine iyi not verdiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyip, susma hakkını kullanan U.K. çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nce koruma altına alınan öğrenciler D.N. ile G.Ö. yurda yerleştirildi.

ARKADAŞINDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Adana Şubesi üyesi olan U.K.’nin daha önce Yüreğir İlçesi’nin Çotlu Köyü’nde birlikte görev yaptığı öğretmen arkadaşı M.A.’nın kendisine bıçakla saldırıp, öldürmek istediğini ileri sürdüğü, bu açıklamalar üzerine Eğitim-Sen Dönem Başkanı Güven Boğa’nın suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler