Bu müthiş şüphe

 HATAY'ın Erzin İlçesi'nde eş zamanlı olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na 65 kilo C4 bomba ile saldırmak isteyen ve bombayı patlatamadan yakalanan Suriyeli PKK'lı 27 yaşındaki Raşit Ali Raşit, adliyeye sevk edildi. 13 Ağustos'ta

Bu müthiş şüphe

 

HATAY'ın Erzin İlçesi'nde eş zamanlı olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na 65 kilo C4 bomba ile saldırmak isteyen ve bombayı patlatamadan yakalanan Suriyeli PKK'lı 27 yaşındaki Raşit Ali Raşit, adliyeye sevk edildi.

 

13 Ağustos'ta saat 23.30 sıralarında PKK'lı teröristler iki grup halinde İsa Mahallesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hürriyet Mahallesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı olarak saldırdı. Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıya güvenlik güçleri ateşle karşılık verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki Kaymakamlık Lojmanı'nda nöbet tutan polisler de çatışmaya katıldı. Çatışmada Kaymakamlık Lojmanı'nda nöbet tutan polislerden 40 yaşındaki Zafer Asay ile aynı yaştaki Yusuf Özbey yaralandı. Teröristler, ellerindeki roketatarı ateşleyemeden geldikleri araçlara binerek olay yerinden kaçtı. 

 

65 KİLO BOMBA BULUNDU

 

Saldırının ardından ilçe genelinde operasyon başlatan güvenlik güçleri, teröristlerin kullandığı aracı terk edilmiş durumda buldu. Araçta yapılan aramada 2 el bombası ve 1 telsiz bulundu, kan izlerine rastlandı. Kan izlerine göre 2 teröristin yaralandığı belirtildi. Güvenlik güçleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 50 metre uzaklıktaki bir sokakta terk edilmiş bir araç buldu. Durumundan şüphelenilen araç, elektronik sinyal kesici jammer eşliğinde arandı. Bomba imha uzmanlarının incelemesinde 65 kilo ağırlığında bomba bulundu. Uzaktan kumanda düzeneği bulunan bombanın amonyum nitrat ve 1,5 kilogram civarında da C-4 patlayıcı kullanılarak hazırlandığı saptandı. Bomba etkisiz hale getirildi. 

 

BOMBAYI ARAÇLA GETİRDİ

 

Polis ve jandarma, yaralı oldukları kan izlerinden anlaşılan teröristlerin ele geçirmek için Amanos Dağları'nı ablukaya aldı. Kaçan teröristleri Şahintepe mevkiinde yakalandı. Burada çıkan çatışmada Suriyeli Raşit Ali Raşit yaralı olarak ele geçirildi. Tedavisinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen 'Tirej' kod adlı Raşit Ali Raşit'in Suriye'nin Halep'e bağlı Afrin İlçesi doğumlu olduğu, eylemi birlikte gerçekleştirdikleri kaçan PKK'lılardan 2'sinin de Suriyeli olduğu anlaşıldı. PKK'nın Amanos Dağları'ndaki grubunda 2005 yılından bu yana faaliyet gösterdiği de anlaşılan Raşit Ali Raşit'in, Erzin'de patlatılması planlanan 65 kilo bombayı araçla kendisinin getirdiğini söylediği öğrenildi. Raşit Ali Raşit, bugün öğle saatlerinde ifadesinin ardından geniş güvenlik önlemi altında jandarma karakolundan çıkartılarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Raşit, polis tarafından adliyeye sevk edildi.

 

FACİADAN DÖNÜLDÜ

 

Yetkililer, teröristlerin patlatamadığı 3 bidon içine yerleştirilmiş bombanın amonyum nitrat ile güçlendirilmiş C4 plastik patlayıcı olduğunu, İstanbul'daki HSBC Bankası ve İngiltere Başkonsolosluğu'na yönelik saldırıda kullanılanlarla aynı olduğunu ileri sürdü. Bombanın patlatılması halinde ilçede büyük bir faciaya neden olabileceği de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler