Bu memurlara yardım yok!

 Hizmet sözleşmesi imzalayarak istihdam edilen sözleşmeli personel yiyecek yardımından yararlanamayacak... Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orkun Yıldırım, kamu hastane birlik genel sekreterliklerinden, genel bütçe kaynaklarından ya da yı

Bu memurlara yardım yok!

 

Hizmet sözleşmesi imzalayarak istihdam edilen sözleşmeli personel yiyecek yardımından yararlanamayacak...
 
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orkun Yıldırım, kamu hastane birlik genel sekreterliklerinden, genel bütçe kaynaklarından ya da yılı onaylı döner sermaye bütçelerinden, sözleşmeli personele yiyecek yardımı yapılabilmesi için gönderilen ödenek ve izin talepleri üzerine genelge yayınladı.
 
Genelgede, Devlet Memurları Kanunu'ndaki, ''Devlet memurlarının hangi hallerde yiyecek yardımından ne şekilde faydalanacaklarının ve bu yardımın uygulanması ile ilgili esasların Maliye Bakanlığı ile Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nın birlikte hazırlayacağı yönetmelikle tespit edileceği'' hükmü hatırlatıldı.
 
Kamu hastane birlik merkezlerinde ve bağlı sağlık tesislerinde, sözleşmeli görev yapanların, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ekli cetvelinde belirtilen pozisyonlarda istihdam edildiğine dikkati çekilerek, bu kişilerin hizmet sözleşmesiyle birlik merkezleri ve bağlı sağlık tesislerinde görev yaptığı kaydedildi.
 
Söz konusu kararnamedeki, "Sözleşmeli personele, sayılanlar dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve sözleşmelere bu hususta hüküm konulamaz" hükmüne işaret edilerek, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hizmet Sözleşmesi'ndeki, ''İlgiliye hizmetine karşılık ücret ödemesi ve ek ödeme yapılır. Bunun dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz'' ifadesine atıfta bulunuldu.
 
Söz konusu mevzuat hükümleri çerçevesinde, yiyecek yardımının, sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kapsamında görev yapan kadrolu veya sözleşmeli personele yapılabileceği, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ekli cetvelinde belirtilen pozisyonlarda, birlik merkezleri ve bağlı sağlık tesislerinde hizmet sözleşmesi imzalayarak istihdam edilen sözleşmeli personele yapılamayacağı bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam