Bu kız 16 yaşında ama ...

Zonguldak'ta 16 yaşındaki lise öğrencisi Pelin Koyuncu, okul harçlıklarını çıkartmak için inşaatta kum eleyip, harç karıyor.Ontemmuz Mahallesi'nde oturan 16 yaşındaki Pelin Koyuncu, günlerini inşaatta çalışarak geçiriyor. Kum eleyen genç kız, harç karıp t

Bu kız 16 yaşında ama ...

Zonguldak'ta 16 yaşındaki lise öğrencisi Pelin Koyuncu, okul harçlıklarını çıkartmak için inşaatta kum eleyip, harç karıyor.

Ontemmuz Mahallesi'nde oturan 16 yaşındaki Pelin Koyuncu, günlerini inşaatta çalışarak geçiriyor. Kum eleyen genç kız, harç karıp tuğla taşıyor. Kuaförlük okuyan genç kız, inşaattan çok para kazandığı için tatil günleri inşaatta çalıştığını söyledi.

Okulunu tamamladıktan sonra turizm mesleğini seçeceğini ifade eden Koyuncu, ailesinin kendine güvendiğini, güçlü olduğuna inandığı için ağır işler yaptığını söyledi. Kendisini çalışırken görenlerin şaşırdığını anlatan Koyuncu, "Çimento çekiyorum, çakıl taşıyorum, tuğla taşıyorum. Okuyorum, ek gelir olsun diye burada çalışıyorum. Ben normalde kuaförlük yapacağıma inanmıyorum, güzel de para geliyor. O yüzden inşaatçılığı seçtim. Hem geliri yüzünden hem de güçlü olduğum için çalışıyorum. Zor olsa da pes etmeyi sevmem. Beni inşaatta çalışırken görenler haliyle şaşırıyor.

Normalde bir bayanın bu işleri yapması zordur. Ben kendime güveniyorum. Şaşıran çok oluyor, özellikle ağabeylerim, ablalarım, babam bana çok güveniyor. Okul bitince turizm mesleğini seçmek istiyorum. Özellikle turizmciliğe çok meraklıyımdır. Yabancı dili çok seviyorum, turizm olmazsa beden eğitim öğretmenliği yaparım" dedi.

Koyuncu'nun malzemeleri taşıdığı inşaatın sahibi 41 yaşındaki Kadir Şen ise, gençlerin elinden tutulmasını istedi. Şen, "Kendisi buradaki zorluklara rağmen bilerek ve isteyerek çalışmak istedi. Çocuğu bu yükün altına sokmaktan utanıyorum. Bu çocuğa karşı biraz yardım edilmesi lazım gelir. Büyüklerimiz bu çocukla ilgilenirlerse çok memnun olurum. O henüz öğrenci, inşaatta kendini harcıyor. Gençlerin hepsinin elinden tutulmasını istiyorum" diye konuştu.

Koyuncu, 19 Eylül 2011 tarihinde açılacak okulu için günlük 20 TL olan yevmiyelerini biriktiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler