Bu belediye camisine kadar icralık

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde 13 yıl önce belediyeye ait yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişinin yakınlarının açtığı davayı kazanması, ancak belediyenin belirlenen tazminatı ödeyememesi nedeniyle Çukurkuyu beledi

Bu belediye camisine kadar icralık

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde 13 yıl önce belediyeye ait yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişinin yakınlarının açtığı davayı kazanması, ancak belediyenin belirlenen tazminatı ödeyememesi nedeniyle Çukurkuyu belediye binası, araçları ve cami icra yoluyla satıya çıkarıldı.

Belediyeye ait yolcu otobüsü 1998 yılında Çukurkuyu beldesinde seyir halindeyken devrildi. 4 öğretmen ve 2 belediye personeli olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. Trafik kazasında ölenlerin yakınları, açtıkları tazminat davalarını kazandı ve Çukurkuyu belediyesi 30 bin TL tazminata mahkum oldu. Belediye tazminatı ödemeyince, tazminat faiziyle birlikte bugünün rakamıyla toplam 3 milyon 478 bin TL'yi buldu.

Çukurkuyu Belediye Başkanı Rüstem Tümen, devrilen belediyeye ait yolcu otobüsünün kaskosunun olmadığını, koltuk sigortasının bulunmadığını ve aşırı hız nedeniyle de yüzde 100 oranında belediyenin suçlu bulunduğunu belirtti.

O dönemde kaza yapan öğretmenlerin aileleriyle görüşülmediğinin belirlendiğini ifade eden Rüstem Tümen, ''13 yıl önce aileler mahkemeye başvuruyor. Belediye, O zamanın rakamlarıyla 30 bin TL gibi bir tazminata mahkum oluyor. Dönemin belediye başkanı bu parayı ödemeyince katlana katlana miktar yaklaşık 3.5 milyon lirayı buluyor'' dedi.

Borçlardan dolayı belediyeye ait binaların, araçların ve hatta caminin bile icra yoluyla satışa çıkarıldığını anlatan Tümen, ''Bu sorunu çözebilecek durumumuz yok. Ailelerle tek tek görüştüm. Orta yolu bulmak için çaba gösterdim ama aileler buna yanaşmadı. Bizim Belediye olarak bu parayı ödeme şansımız yok'' diye konuştu.

İller Bankası'nın Çukurkuyu belediyesine aylık 45 bin TL para göndermesi gerektiğini ancak belediyeye yapılan yatırımlar nedeniyle oluşan 6.5 milyon TL tutarındaki borç ve kesintiler sonucu belediyeye kalan paranın 18 bin TL olduğunu anlatan Rüstem Tümen, bu paranın da ancak işçi ve memur maaşlarına yettiğini söyledi.

Tümen, belediyenin yaklaşık 10 milyon TL borcunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler