Bu bebeğin bazı organları eksik!

Amasya'da yaşayan Önder ailesinin 6.5 aylık olarak doğan bebeklerinin diğer bebeklerden önemli bir farkı var. Konuyla ilgili bilgi veren Medical Park Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimlerinden Uzm. Dr. Erdal Hancıoğlu, "28 gebelik haftasında (6

Bu bebeğin bazı organları eksik!

Amasya'da yaşayan Önder ailesinin 6.5 aylık olarak doğan bebeklerinin diğer bebeklerden önemli bir farkı var.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Medical Park Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimlerinden Uzm. Dr. Erdal Hancıoğlu, "28 gebelik haftasında (6.5 aylık) bebeğinin bağırsaklarının dışarıda olduğu tespit edilen anne, doğum eyleminin başlaması üzerine Amasya'dan Samsun'a sevk edildi ve hastanemizde acil olarak doğumu gerçekleştirildi.

 

Bin 200 gram olarak dünyaya gelen bebeğe erken doğumdan kaynaklı solunum yetmezliği ve gastroşizis tanısı konuldu. Bebeğe ilk olarak tarafımızdan akciğerleri genişleten sürfaktan tedavisi uygulandı. Sonrasında solunum cihazına bağlanarak ameliyata alınan bebeğe batın ameliyatı gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verdi.

 

Bebeğin batın ameliyatını gerçekleştiren ve gastroşizis hakkında bilgi veren Medical Park Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Dilek Polat, "Kelime anlamı eski Yunancada 'yarık karın' olan gastroşizis, yaklaşık olarak 20 bin canlı doğumda bir görülür. Gastroşizisde, prematürite ve düşük doğum ağırlığına yüzde 50-75 oranında rastlanmaktadır. Gastroşizis; bir göbek anomalisi değil, karın ön duvarının tam tabaka defektidir.

 

Karın ön duvarında, göbek kordonunun hemen sağında 2-5 cm'lik bir defektten, mide, ince ve kalın bağırsaklar nadir olarak da mesane, uterus, tüpler hatta testisler ve overler de dışarı çıkmış olabilir.

 

Ameliyatını gerçekleştirdiğimiz bebekte ince ve kalın bağırsaklar tamamen dışarıda olmakla beraber aynı zamanda bağırsaklarında rotasyon anomalisi de mevcuttu. Karnı oldukça küçüktü. Dışarıda olan bağırsaklar çok özenli bir şekilde batına yerleştirildi ve hastaya yeni göbek oluşturuldu" dedi.

 

Ameliyat sonrası Medical Park Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde uzun süre tedavisi devam eden Önder bebeğin yoğun bakım tedavisi konusunda bilgi veren Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimlerinden Uzm. Dr. Erdal Hancıoğlu, "Başarılı geçen ameliyat sonrası bebeğimiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemize alındı.

 

Üç gün solunum makinesinde kalan bebeğimiz, yenidoğan yoğun bakım ekibimizin yaklaşık 1 ay süren dikkatli ve özenli bir yoğun bakım tedavi sürecinin ardından 45 gün sonra şifa ile 2 bin gram olarak sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi. Takip ve tedavisi halen tarafımızdan devam etmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam