Bu atın fiyatını tahmin edin?

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, TİGEM Tarım İşletmesi’nde gerçekleştirilen ihalede 58 Arap tayından 42’si satılarak 2 milyon 494 bin lira gelir elde edildi. 'Savaşan' adlı tay 230 bin liraya alıcı buldu.  Karacabey Harası’nda gerçekleştirilen ve TİGEM Gen

Bu atın fiyatını tahmin edin?
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, TİGEM Tarım İşletmesi’nde gerçekleştirilen ihalede 58 Arap tayından 42’si satılarak 2 milyon 494 bin lira gelir elde edildi. 'Savaşan' adlı tay 230 bin liraya alıcı buldu. 
 
Karacabey Harası’nda gerçekleştirilen ve TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden’in de katıldığı ihalede 'Savaşan' adlı tay 230 bin ve 'Çerkesbey' 206 bin liradan Mozaik Tarım isimli firmaya satılırken 'Kafkasprensi' adlı tay da 195 bin liraya Mevlüt Tanyiğit tarafından alındı. TİGEM’in toplamda 2 milyon 494 bin lira gelir elde ettiği ihaleye rüzgar sebebiyle huysuzlanan taylar damgasını vurdu. Satış alanında güçlükle zapt edilen taylardan bir kaçarken, bir bakıcıyı da yaraladı. 
 
1, 2 ve 3 yaşlarındaki 58 tayın satışa sunulduğu ihalede 42 at sahibini buldu. Bu tayların bir yılın ardından padoklardaki yerlerini alacağı öğrenildi. İhale sonunda katılımcılardan Mehmet Şimşek, noter huzurunda yapılan çekiliş sonucu yaklaşık 30 bin lira değerindeki 'Meksikalı' isimli tayla ödüllendirildi. Satışın ardından basın mensuplarına bilgi veren TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden, istedikleri şekilde ihaleyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Bilden, bu yıl 20 tane kısrak satın alacaklarını da açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam