Boş bulduğumuz her yere fidan dikiyoruz

Ortahisar Belediyesi park ve bahçelerde peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar yol kenarları, cadde ve sokak araları, okul bahçeleri ve yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına ara vermeden devam eden Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müd

Boş bulduğumuz her yere fidan dikiyoruz

Ortahisar Belediyesi park ve bahçelerde peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bugüne kadar yol kenarları, cadde ve sokak araları, okul bahçeleri ve yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına ara vermeden devam eden Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kış sezonunun gelmesiyle birlikte iklim şartlarına uygun fidan, bitki ve çiçek dikim işlerini titizlikle yerine getiriyor.

Diğer yandan da budama, çim biçme, zararlı otların temizlenmesi çalışmaları da sürdürülüyor. Son bir hafta içinde Ortahisar ilçesinde peyzaj çalışmaları kapsamında Kanuni Parkı ve Oto Galericiler Sitesi'nde çiçek dikme, Palmiye Parkı'nda budama, Çukurçayır Anaokulu ve Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokulu'nda çiçek ve fidan dikimi, çim ekme, Ahmet Saka İlköğretim Okulu'nda fidan dikimi yapıldı. Ayrıca Bostancı Mahallesi'nde yapılan yeni parkta otomatik sulama sistemi, fidan dikimi, çim ekimi ve çit yapma çalışmaları gerçekleştirildi. Parkta çocuklar için bir de oyun alanı kuruldu. Her fırsatta Ortahisar'da yeşil alan miktarını artıracağını belirten Başkan Genç, her mevsimin iklim şartlarına uygun fidan ve çiçek dikimi yaptıklarını ifade etti.

dikim--(2).jpg

"Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için boş bulduğumuz her alana fidan dikiyoruz." diyen Başkan Genç, "Trabzon ve Ortahisar denince, daha doğrusu Karadeniz denince akla ilk gelen ormanlar ve yeşilliklerdir. Biz de Ortahisarımızı, bu imajına uygun olarak yeşillendirmek için daha önceden söz verdiğimiz gibi belediye olarak bütün imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz.  Vatandaşlarımızın da yeşil alanların ve parkların artırılması yönünde çok ciddi talepleri var. Kısa süre içinde kuracağımız dört mahalle parkıyla Ortahisarımız'da yeni dinlenme alanlarını hizmete sunacağız. Bu parklarımızda hem çocuklarımız oynayacak hem de her yaştan vatandaşlarımız kendileri için dinlenme ve sohbet alanlarına kavuşacaktır." ifadelerine yer verdi. 

fidan--(6).jpg

park-(2).jpg

park-(4).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam