Bombalı suikast son anda önlendi!

Adana'da iki gün önce tabancayla ensesinden vurularak öldürülen 24 yaşındaki Fırat Çelik cinayetinin şüphelisi 3 kişi yakalandı.  Ölen Çelik'in ağabeyinin 3 akrabasıyla birlikte intikam için cinayet şüphelileri adliyeye götürülürken üzerlerine el bombası

Bombalı suikast son anda önlendi!
Adana'da iki gün önce tabancayla ensesinden vurularak öldürülen 24 yaşındaki Fırat Çelik cinayetinin şüphelisi 3 kişi yakalandı. 
 
Ölen Çelik'in ağabeyinin 3 akrabasıyla birlikte intikam için cinayet şüphelileri adliyeye götürülürken üzerlerine el bombası atıp, silahla taramayı planladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. İntikam suikastına hazırlanan şüphelilerde parça tesirli 1 el bombası ve 4 tabanca ele geçirildi.
 
Sokak ortasında infaz ve intikam için suikast planları yapılmasına neden olan olayın, suçta kullanılmış ruhsatsız bir tabancanın satışından kaynaklandığı ileri sürüldü. Seyhan İlçesi'nin Narlıca Mahallesi'nde oturan ve 30 ayrı suçtan poliste kaydı bulunan Tarık Baydar, iddiaya göre Fırat Çelik'ten ruhsatsız tabanca satın aldı. Tarık Baydar, 10 gün önce asayiş uygulaması yapan polisler tarafından tabancayla yakalandı. Satın alırken Fırat Çelik'in 'temiz, olayı yok' diyerek verdiği tabancanın yapılan balistik incelemesinde Yeşilevler Mahallesi'nde bir işyerinin kurşunlanması olayında kullanıldığı tespit edildi. Hakkında işyeri kurşunlama ve ruhsatsız tabanca taşımaktan işlem yapılan Tarık Baydar da savcılıktaki ifadesinde silahı Fırat Çelik'ten satın aldığını söyledi.
 
'BİZİ SATTIN' SALDIRISI
 
Tarık Baydar'ın kendisini ele verdiğini öğrenen Fırat Çelik, "Beni sattın" diyerek intikam almak istedi. Çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Tarık Baydar'a gözdağı vermek isteyen Fırat Çelik, 15 Mayıs'taki olandan 4 gün önce harekete geçti. Tarık Baydar'ın Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan işyerine gelen Fırat Çelik, silahla taradı. Saldırıdan Tarık Baydar yara almadan kurtulurken, 3 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Saldırganı cep telefonundan arayan Tarık Baydar, "Sen ancak garibanlara sıkarsın. Delikanlı isen karşıma çık" diyerek Fırat Çelik'i tehdit etti. Baydar ile telefonda karşılıklı küfürleşen Fırat Çelik, arkadaşı Hasan Şahin'in kullandığı motosiklet ile Tarık Baydar'ın işyerine geldi. 
 
ENSESİNDEN TEK KURŞUNLA VURULDU
 
İşyerine kurşun yağdıran Çelik, motosiklet ile kaçmaya başladı. Tarık Baydar, ağabeyi Erhan ile arkadaşları Adnan Özen de otomobil ile saldırganların peşine düştü. İzlerini kaybettirmek isteyen Fırat Çelik ve Hasan Şahin, Narlıca Mahallesi ara sokaklarına girdi. Peşlerindeki Tarık Baydar ile saldırganların arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti. Çıkmaz sokağa giren Çelik ile Şahin, motosikleti bırakıp koşarak uzaklaşmak istedi. Hasan Şahin gözden kaybolurken, tabancası tutukluk yapan Fırat Çelik'i iddiaya göre Erhan Baydar, ensesine tabancayla tek el ateş etti. Ağır yaralanan Fırat Çelik, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.
 
KARDEŞİNİN İNTİKAMINI EL BOMBASIYLA ALACAKTI
 
Olaydan sonra operasyon başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayete karışan 30 yaşındaki Tarık Baydar, 31 yaşındaki Erhan Baydar ile 28 yaşındaki Adnan Özen'i silahlarıyla birlikte yakaladı. Şüphelilerin Asayiş Şubesi'ndeki sorguları devam ederken, öldürülenin ağabeyi Hakan Çelik'in intikam için hazırlık yaptığını öğrendi. İstihbarat üzerine sabaha karşı iki adrese operasyon düzenleyen Cinayet Bürosu ekipleri, Hakan Çelik ile birlikte 3 akrabasını gözaltına aldı. 
 
Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerdeki aramalarda bir el bombası ile 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Hakan Çelik ilk ifadesinde, Tarık Baydar ile suç ortaklarının ekip otosundan indirilmesini bekleyip, adliyeye girerken üzerlerine el bombası atmayı, ardından da silahlarla taramayı planladığını itiraf etti.
 
İfadeleri tamamlandıktan sonra çelik yelek giydirilen Tarık Baydar, Erhan Baydar, Adnan Özen ile Hasan Şahin, zırhlı polis aracıyla adliyeye götürüldü. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam