Boğaziçi Üniversitesi tecavüz skandalı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olan ABD vatandaşı Eliana Rachel M., Taksim’de arkadaşları ile eğlenip alkol aldıktan sonra döndüğü öğrenci yurdunda bir görevlinin kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını öne sürdü. Savcılık soruşturma başlattıİddiaya göre 3

Boğaziçi Üniversitesi tecavüz skandalı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olan ABD vatandaşı Eliana Rachel M., Taksim’de arkadaşları ile eğlenip alkol aldıktan sonra döndüğü öğrenci yurdunda bir görevlinin kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını öne sürdü. Savcılık soruşturma başlattı

İddiaya göre 30 Kasım 2012 günü Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayan Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Tesisleri Süperdorm yurdunun müdiresi Gülercan Selamioğlu, yurtta cinsel taciz olayı yaşandığını belirterek polislere ihbarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi olan ABD vatandaşı Eliana Rachel M. de karakolda ifade verdi.
 
Eliana, 29 Kasım 2012 günü gece saat 4:30 sıralarında Taksim’de arkadaşları ile eğlendikten sonra kalmakta olduğu Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kültür Ve Spor Tesisleri Süperdorm öğrenci yurduna geldiğini ve alkollü olduğundan dolayı anahtarlarını bulamadığını ifade etti.
 
‘Çok alkollüydüm’
 
Resepsiyonda bulunan iki görevliden yardım istediğini belirten Eliana Rachel M., danışman olarak çalışan Engin A.’nın kendisini odasının kapısını açmak için odaya çıkardığını anlattı. Eliana Rachel, Engin A.’nın kapıyı açtıktan sonra içeri girdiğini, bu sırada kendisinin yatağa uzandığı sırada yanına gelerek tacizde bulunduğunu anlattı.
 
Bu olaylar yaşanırken çok alkollü olduğunu belirten öğrenci, daha sonra Engin A’nın üzerine yatarak eteğini indirmeye çalıştığını, bunun üzerine dayanamayarak “Dur ne yapıyorsun” diye tekme atıp bağırmaya başladığını ve Engin A.’yı odadan dışarı çıkarıp kapının üzerindeki anahtarları aldığını ifade etti.
 
Engin A.’yı odasından attığından emin olduktan sonra odasına geri döndüğünü belirten Eliana Rachel M. kendisini toparlamaya çalışarak elini yüzünü yıkadığını, odada bulunan arkadaşlarının hiçbirinin olayı duymadıklarını, akabinde çığlık atarak resepsiyona tekrar indiğini ve diğer görevliye olayı anlatmaya çalıştığını belirtti.
 
Kısa bir süre sonra yurt müdiresi Halide Gülercan Selamioğlu’nun kalmakta olduğu yurt lojmanından yanlarına geldiğini belirten Eliana Rachel M. olanları müdireye anlattığını belirtti.
 
Görevli:İftira
 
Engin A. ise poliste alınan ifadesinde yurdun resepsiyon bölümünde danışman olarak çalıştığını belirtti. Engin A. resepsiyona çıktığında Eliana isimli öğrenciyi koltukta sızmış bir biçimde gördüğünü, daha sonra yanına giderek seslenip kalkmasını söylediğini, uyandığında çok sarhoş olduğunu ve duvarlara çarparak yürüdüğünü anlattı.
 
Odanın kapısına geldiklerinde kapıyı açtığını belirten Engin A. bu sırada öğrencinin anahtarının kayıp olduğunu ve yeni anahtar alınsa ne kadar tutacağını sorduğunu, kendisinin bir bilgisi olmadığını söyleyince elindeki anahtarları zorla aldığını söyledi.
 
Engin A., anahtarı vermesini söylediği Eliana Rachel M.’nin bağırarak, “Çık dışarı, defol” dediğini ve bunun üzerine resepsiyonda bulunan arkadaşını arayarak öğrencinin anahtarları elinden zorla aldığını ve ne yapması gerektiğini söylediğini belirtti. Bu sırada Eliana Rachel M.’nin kendisine bağırmaya devam ettiğini belirten Engin A. olayın büyümemesi ve yanlış anlaşılmaması için resepsiyona indiğini söyledi.
 
Daha sonra geç kızın da resepsiyona indiğini ve burada kendisini tecavüz etmekle suçlayarak bağırmaya başladığını, bunun üzerine kendinsin hemen yurt müdürünü aradığını söyleyen Engin A. üzerine atılan iftirayı kabul etmediğini ama şikayetçi de olmadığını ifade etti. Savcılık soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler