"Böcek soruşturmasında" tutuklamaya itiraza kabul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme amaçlı cihazla ilgili olarak savcının tutuklanma talebine ilişkin şüphelilerin yaptığı itirazı mahkeme kabul etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme amaçlı cihazla ilgili ol

"Böcek soruşturmasında" tutuklamaya itiraza kabul
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme amaçlı cihazla ilgili olarak savcının tutuklanma talebine ilişkin şüphelilerin yaptığı itirazı mahkeme kabul etti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme amaçlı cihazla ilgili olarak savcının tutuklanma talebine ilişkin şüphelilerin yaptığı itirazı mahkeme kabul etti. Mahkeme, yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme kararında, şüpheliler hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunmadığına karar verildi.
 
YAKALAMA KARARI KALDIRILDI
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcıları tarafından ifadesi alınan 11 şüpheliden Z.B., M.Y., İ.S., H.G., H.Y. ve S.S. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Diğer şüpheliler A.Ö., S.Z., A.T., E.Ç. ve İ.K. ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 5 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 5 şüphelinin serbest bırakılmasına savcılık itiraz etmiş ve 10. Ağır Ceza Mahkemesi, şüphelilerin tutuklanmasını istemişti. 5 şüphelinin avukatı tutuklanma talebine itiraz etmişti. Talebi değerlendiren bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi, yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi.
 
"HAKLARINDE KUVVETLİ DELİL YOK"
Mahkemenin verdiği kararda şu ifadeler yer aldı: "Şüpheliler A.Ö., S.Z., A.T., E.Ç. ve İ.K. haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunmadığı, kaçma kuşkularının, delilleri karartma kuşkularının ve tanık üzerinde baskı kurma ihtimallerinin bulunmadığı, sabit ikametgah sahibi oldukları, delil durumu dikkate alındığında, tutuklama kararı verilmesinin ölçülü olmayacağı kanaatine varılmakla Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi başkanının tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına, dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iadesine oy çokluğu ile kesin olarak karar verildi."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam aracı ve çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştirilmesini ilişkin yürütülen soruşturmada 11 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 6'sı savcılık sorgusunun ardından, 5'i de mahkemece serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam