Böbreğinden 170 saçma çıkartıldı

Uşak'ta, oynarken ateş alan “köstebek tabancası”ndan çıkan saçmalarla yaralanarak Afyonkarahisar'a kaldırılan çocuğun böbreğinden 170 saçma çıkartıldı.Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, oynadığı köstebek tabancasının ate

Böbreğinden 170 saçma çıkartıldı

Uşak'ta, oynarken ateş alan “köstebek tabancası”ndan çıkan saçmalarla yaralanarak Afyonkarahisar'a kaldırılan çocuğun böbreğinden 170 saçma çıkartıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, oynadığı köstebek tabancasının ateş alması sonucu yaralanan ismi açıklanmayan 6 yaşındaki çocuk, Uşak Devlet Hastanesine kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı.

Onikiparmak bağırsağı, karaciğer ve sağ böbreğinde ciddi yaralanmalar olan çocuk, ameliyat sonrası takiplerinde ateş yüksekliği olması üzerine ileri tetkik ve tedavisi yapılmak üzere AKÜ Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

AKÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Çetinkurşun başkanlığındaki ekibin yaklaşık 6 saat süren ameliyatı sonucunda hastanın sağ böbreğinden 170 saçma çıkarıldı. Daha sonra parçalanan sağ böbreğin alt yarısı saçmalarla birlikte çıkarıldı ve böbrekten kopmuş olan idrar yolu (üreter) özel bir teknikle yeniden geride kalan böbreğe bağlandı. Ameliyat sonrasında herhangi bir sorun yaşamayan hasta taburcu edildi.

Prof. Dr. Salih Çetinkurşun, çocukların özellikle silahlardan uzak tutulması gerektiğini belirterek, anne ve babaların bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarının önemli olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler