Bize trafikte heryer gibi

Trabzon sokaklarında her gün trafiğe  47bin,238 yeni araç çıkarken  61 plakalı aracın plakalarında İstanbul’un futbol kulüplerinin kısaltmasına rast gelmek imkânsız. Çünkü bu plakalar Trabzon'da verilmiyorTrabzon’un toplam nüfusu 750 bine yakın. Bu 750 bi

Bize trafikte heryer gibi

Trabzon sokaklarında her gün trafiğe  47bin,238 yeni araç çıkarken  61 plakalı aracın plakalarında İstanbul’un futbol kulüplerinin kısaltmasına rast gelmek imkânsız. Çünkü bu plakalar Trabzon'da verilmiyor

Trabzon’un toplam nüfusu 750 bine yakın. Bu 750 bin nüfusu ise 47bin238  araç Trabzon sokaklarında her gün taşımakta. Trabzon’da yaşayan vatandaşların kimisini işine kimini ise köyüne ve sevdiklerine getiren araçlarda ise ilginç bir durum gözlerden kaçmamakta. Trabzon insanının spora merakını bilmeyen yoktur. Hemen hemen her branşta başarı sağlayan Trabzon şehrinde ise futbolun yeri bir başka olduğunu dünyada bilmeyen yoktur. Trabzonspor dendiği zaman Trabzon şehrinde her şeyin üstünde tutulduğu görünmektedir.

61 GS, 61 FB yok

Bu durum ise trafikte bile hakimiyetini göstermekte. Trabzon dışında bu plakaların verildiği illerde yaşayan Trabzonlular her gün trafik kullandıkları araçlarının plakasına ligde her sene rakipleri olan takımların kısaltılmış harflerini bile almamaya dikkat gösteriyor. Fenerbahçe’nin FB si ile Galatasaray’ın GS simgesini taşıyan 61 plakalı bir aracı Trabzonlunun kullandığını  görmenizin imkansız gibi. Trabzon taraftarı bunun ile de yetinmiyor Trabzonspor’un kısaltması olan TS plakalı araçların ise şehirde havası bir hayli fazla sadece 61 TS plakalar değil diğer illerin plakalarında da TS ve 61 ibaresi ise Trabzonluların en çok tercihi.

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler