Bize Mardin de Trabzon

MARDİN'DE OKULLARDA BORDO-MAVİ Mardin Trabzonsporlular Derneği desteği ile Bocce sporunda birinci olan  Bağrıbütün Köyü okulu bord-maviye boyandı.Başkan İbrahim Aydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Mardin Trabzonsporlular derneğ

Bize Mardin de Trabzon
MARDİN'DE OKULLARDA BORDO-MAVİ
 
Mardin Trabzonsporlular Derneği desteği ile Bocce sporunda birinci olan  Bağrıbütün Köyü okulu bord-maviye boyandı.Başkan İbrahim Aydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Mardin Trabzonsporlular derneği olarak destek verdiğimiz ve bocce sporunda Mardin il birincisi olduğu Bağrıbütün ilköğretim okulunu ziyarete bulunduk.Köyde ve okulda Trabzonspor sevgisi karşısında çok duygulandım kendilerine çok teşekkür ediyorum Trabzonspor sizle gurur duyuyor” dedi.
 
BOCCE SPORUNUN KÖKENİ MİLATTAN ÖNCEYE DAYANIYOR
 
Bocce  sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve M.Ö 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmekte.Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuştu.Oyundaki amaç, attığınız-yuvarladığınız topların hedef topa yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmekte.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler