Biriktirdiği paralar yola savruldu...

Çin'in finans ve ticaret merkezi Şanghay'da çalışan göçmen işçi, memleketine dönüş öncesinde bankada biriktirdiği 18 bin yuan'ı (renminbi) (Yaklaşık 3 bin dolar) çekti.Ailesi ülkenin en yoksul eyaletlerinden Anhui'de yaşayan göçmen işçi, bir yıllık biriki

Biriktirdiği paralar yola savruldu...

Çin'in finans ve ticaret merkezi Şanghay'da çalışan göçmen işçi, memleketine dönüş öncesinde bankada biriktirdiği 18 bin yuan'ı (renminbi) (Yaklaşık 3 bin dolar) çekti.

Ailesi ülkenin en yoksul eyaletlerinden Anhui'de yaşayan göçmen işçi, bir yıllık birikimini cebine koyarak motosikletiyle otobüs terminayile doğru yola çıktı. Göçmen işçinin paraları bir kavşakta yola saçıldı.

Paniğe kapılarak rüzgarla savrulan banknotları toplamak için çırpınan işçi, kendisine yardım etme yerine yolda durup paraları cebine atanları görünce yere yığıldı. Çaresiz çevredekilere yalvaran işçi parasından sadece 6 bin yuan'ı toplayabildi. Güvenlik kamerası görüntüleri televizyonda yayınlanınca göçmen işçinin çaresizliği karşısında bağış kampanyası organize edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam