Birgül Ayman Güler'in yeni skandalı

 Güler, Hacıbektaş’taki Aşura etkinliğinde Türkmen vekilin isminin ‘Fewzi’ olarak yazıldığını görünce ilçeden ayrılmış. Dernek genel sekreteri, “Genel Başkan’a bizi rencide ettiğini söyledik” dedi. Meclis Genel Kurulu'ndaki 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti

Birgül Ayman Güler'in yeni skandalı

 

Güler, Hacıbektaş’taki Aşura etkinliğinde Türkmen vekilin isminin ‘Fewzi’ olarak yazıldığını görünce ilçeden ayrılmış.
 
Dernek genel sekreteri, “Genel Başkan’a bizi rencide ettiğini söyledik” dedi.
 
Meclis Genel Kurulu'ndaki 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir' sözleriyle krize yol açan ve CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifasına neden olan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, daha önce de Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet edildiği ortaya çıktı.
 
Sıkıntı, 10 Aralık 2011 tarihinde Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen aşure etkinliği nedeniyle yaşandı. Genel başkan yardımcılığı görevini yürütürken, etkinliğe katılmak üzere ilçeye gelen Güler, toplantıya katılmadan ilçeden ayrıldı.
 
KILIÇDAROĞLU’NU ARADI 
 
Dernek yönetimine, aşure etkinliğine, Irak Parlamentosu'nda milletvekili olan Fevzi Ekrem Terzi'nin çağrılması nedeniyle Güler'in toplantıya katılmadığı iletildi. Davetiyede, Fevzi isminin "Fewzi" olarak yer alması ve "Kuzey Irak" ibaresinin bulunması nedeniyle Güler'in tepki göstererek, toplantıdan çıktığı aktarıldı. Olay üzerine, dernek yöneticileri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla ayarak Güler'i şikayet etti.
 
'MUMCU GELİNCE KAPATTIK'
 
BUGÜN'e konuşan Dernek Genel Sekreteri Ali Kaim, Güler'in tepki gösterdiği Terzi'nin Türkmen olduğunu, Irak Parlamentosu'nda görev yaptığını kaydetti. Kaim, "Güler bizimle hiç konuşmadan ilçeyi terk etti. Ben de CHP üyesiyim. Genel Başkan'a bizi rencide ettiğini söyledik. Genel Merkez olarak bu olayın telafi edilmesi gerektiğini anlattık. Bunun üzerine ilçemizde Uğur Mumcu'yu anma etkinliği düzenlendi ve Sayın Güldal Mumcu da katıldı. Genel Başkan, bize, Güler'in katılmaması ile ilgili olarak kendisine başka bilgi verildiğini söyledi. Ama Güler'in tavrı CHP'nin ilçeye karşı duruşu gibi algılandı. Mumcu etkinliği ve Güldal Mumcu'nun katılımı ile konuyu ilçe ve dernek olarak kapattık" dedi.
 
Kaim, Güler'le Genel Merkez'de tartıştıklarını da anlatarak, şöyle devametti: "Güler'e 'Bu toplantıya herkes çağrılabilir. Kuzey Irak'tan gelse de terk etmeniz yanlış' dedik. O zaman Dersim tartışmaları vardı. Bize 'Ben gördüğüme inanırım' diyerek davetiyedeki ismi ve Kuzey Irak yazısını gerekçe gösterdi. 'Böyle bir yerde bulunamazdım' dedi."
 
‘TASViP EDiLEMEZ’
 
Ali Kaim, Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir" şeklindeki sözlerinin kabul edilemez olduğunu da belirterek "Birgül hanım, şöyle deseydi; 'Kürtler de Türk ulusunun içindedir' deseydi, makul görülürdü. Ancak Meclis'teki hem o sözleri ile hem de 'meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız' sözleri asla tasvip edilemez" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler