Bir twitter atışması

 Her şey Ahmet Hakan'ın ekte bir haber linki paylaşarak attığı "Melih'ten kurtulmak için ankara'yi terk etmeyi düşünenlere kötü haber" tweetiyle başladı.  Bu tweeti retweetleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ahmet Hakan'a "AHMET ARA SIR

Bir twitter atışması

 

Her şey Ahmet Hakan'ın ekte bir haber linki paylaşarak attığı "Melih'ten kurtulmak için ankara'yi terk etmeyi düşünenlere kötü haber" tweetiyle başladı. 

 

Bu tweeti retweetleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ahmet Hakan'a "AHMET ARA SIRA GERÇEKLERİ AKTARDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER:)" şeklinde bir tweetle cevap verdi. 

 

Ardından "Melih'i deli gibi kıskanıyorum" yazan Ahmet Hakan'ı yine retweetleyen Gökçek, "Ahmet senin tarafından kıskanılmak güzel birşey:)" yazarak devam etti. 

 

 

İşte o tweetler: 

İşte Ahmet Hakan'ın paylaştığı haber

 

Gökçek Dünya Belediye Başkanlığı için yarışacak' 

 

MERKEZİ İngiltere’nin Başkenti Londra’da bulunan Dünya Belediye Başkanları Vakfı (City Mayor Foundation) 2004 yılından bu yana düzenlediği anketle her yıl Dünya Belediye Başkanı’nı seçiyor.

 

Ticari amacı olmayan vakfın bu yılki anketine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de aday gösterildi. Gökçek, 2012 Dünya Belediye Başkanı (World Mayor 2012) yarışmasına katılan adaylar arasında eleme sonucunda kalan 25 isim arasında Türkiye’yi temsilen tek aday olarak yer alıyor.

2004 yılında ilk kez gerçekleştirilen ankette Dünya Belediye Başkanlığı’nı bugüne kadar Tiran, Atina, Melbourne, Cape Town, Mexico City belediye başkanları kazandı. 2003 yılında kurulan Dünya Belediye Başkanları Vakfı tarafından bugüne kadar beş kez verilen ödül için Gökçek’in rakipleri arasında ABD’den Minneapolis, Brezilya’dan Rio de Janeiro, Polonya’dan Krakow, Hollanda’dan Roterdam, İtalya’dan Florence gibi önemli şehirlerin belediye başkanları bulunuyor.

 

205 bin kişi 910 isim önerdi

 

2012 Dünya Belediye Başkanı yarışması için 17 Mayıs’ta son bulan interaktif ankette ilk etapta 205 bin kişi, belediye başkanlığı görevini aktif olarak sürdüren 928 ismi önerdi. 24 Mayıs’ta yapılan ön elemede, oylama ve yorumların değerlendirilmesi sonucu 910 isim 98’e düşürüldü. 18 Haziran’da yapılan son elemede ise 2012 Dünya Belediye Başkanı olmaya aday 25 isim belirlendi. Bu isimler Kuzey Amerika’dan beş, Latin Amerika’dan dört, Avrupa’dan yedi, Asya’dan beş, Avustralya’dan iki, Afrika’dan iki belediye başkanı olarak vakfın resmi internet sitesinden duyuruldu. Dünyanın en iyi belediye başkanının belirleneceği yarışma, internet oylaması yöntemiyle sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam