Bir milyon emekliye KEY müjdesi!

Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan dava sonucunda emeklilerin de Konut Edindirme Yardımı ödemesinden yararlanabileceklerine karar verildi.Türkiye Emekliler Derneği, (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, üyeleri adına açtıkları davada, An

Bir milyon emekliye KEY müjdesi!

Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan dava sonucunda emeklilerin de Konut Edindirme Yardımı ödemesinden yararlanabileceklerine karar verildi.

Türkiye Emekliler Derneği, (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, üyeleri adına açtıkları davada, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin emeklilerin de Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesinden yararlanabileceklerine karar verdiğini söyleyerek, 31 Mart 2011 tarihinde sona eren KEY başvuru ve ödeme süresinin uzatılmasını istedi.

Yazıcıoğlu, bugüne kadar hakkını alamamış 1 milyona yakın hak sahibinin beklemekte olduğunu ifade ederek, bu kişilerin dava açma noktasında olduklarını belirtti.

Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, 2009 yılında Ankara 15. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, KEY uygulamasının başladığı ve sürdüğü dönemde, yasa gereği sadece çalışanların değil, emeklilerin de hak sahibi olduklarını ve üstelik de bu konuda beyan verme zorunluluklarının bulunmadığını iddia ettiklerini söyledi. Yazıcıoğlu, bu davanın ilgili mahkemenin 2009/253 Esas ve 2010/393 sayılı kararı ile reddedildiğini söyledi.

Bunun üzerine, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz başvurusunun kabul edilerek, kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı'nın hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin 5664 Sayılı Yasa ile 5939 Sayılı Yasa'da yapılan değişiklikten emeklilik süresinde de hak sahibi olunabileceği yönünde karar verildiğini söyledi.

MECLİS TATİLE GİRMEDEN, BAŞVURU SÜRESİ UZATILMALI
Mahkemenin 2010/9819 Esas ve 2011/715 sayılı kararıyla; emekliler açısından yeni bir imkan oluştuğundan ve idarenin bu konudaki işlemi haksız bulunduğundan emeklilere yeniden başvuru imkanı verilmesi için 31 Mart 2011 tarihinde dolan sürenin uzatılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahkeme bu kararıyla; beklemekte olan ve istekleri reddedilen KEY hak sahibi emeklilere bir şans tanımış olmaktadır. Ayrıca bugüne kadar hakkını alamamış 1 milyona yakın hak sahibi beklemekte olup, dava açma durumuyla karşı karşıyadırlar. Bu nedenle, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı ile oluşan yeni duruma da imkan vermek açısından, KEY başvuru ve ödeme süresini uzatan yeni bir yasal düzenlemenin, meclis tatile girmeden çıkartılması kaçınılmazdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler