Bir baba öz kızına en ağır ne yapabilir?

Adana’da üniversitede okuyabilmek için dershaneye gitmek isteyen genç kızı, babasının çalışıp eve para getirmesi için dövdüğü ileri sürüldü."Okumakla bir şey olmaz" Olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 1 yıl önce liseyi bitiren ve g

Bir baba öz kızına en ağır ne yapabilir?

Adana’da üniversitede okuyabilmek için dershaneye gitmek isteyen genç kızı, babasının çalışıp eve para getirmesi için dövdüğü ileri sürüldü.

"Okumakla bir şey olmaz"
 
Olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 1 yıl önce liseyi bitiren ve girdiği üniversite sınavında başarısız olan 19 yaşındaki İpek Y., yeniden sınavlara girmek için dershaneye gitmek istedi. Ancak babası Hüseyin Y. (45) buna karşı çıkarak, kızına "Sen çalışıp eve para getir, okumakla bir şey olmaz" dedi.
 
Üfürükçüler için Diyarbakır’a gönderdi
 
Genç kıza evde babasından ve diğer aile fertleri tarafından baskı uygulandı. Bununla da yetinmeyen ailesi, genç kızı üfürükçülere göstermek için memleketleri Diyarbakır’a gönderdi. Yaklaşık 6 ay Diyarbakır’da alıkonulan genç kız, kaçarak Adana’ya geldi. Üniversite sınavına girme konusunda direten genç kız, babası tarafından sopayla dövülünce polise sığındı.
 
Şikayet üzerine baba Hüseyin Y. gözaltına alınarak, ifadesine başvuruldu. Daha sonra serbest bırakılan baba Hüseyin Y., kızının iddialarını yalanlayarak, genç kızın akıl sağlığının yerinde olmadığını, söylediklerinin doğru olmadığını söyledi.
 
“Babam sürekli olarak beni..."
 
Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kadın sığınma evine yerleştirilen İpek Y. ise, tek isteğinin üniversiteye gitmek olduğunu belirterek, “Babam sürekli olarak beni sopayla dövdü. Yediğim dayaklardan psikolojim bozuldu. Üstelik sadece babam dövmüyor beni” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler