Bir annenin 'Onur' intiharı

 Adana'nın Kozan İlçesi'nde hayvan tüccarı eşi Nuh Bal'ın cebindeki 3 bin 800 TL'yi çaldığını iddia ederek kıyafetlerini çıkartıp çırılçıplak üzerini aradığı öne sürülen 2 çocuk annesi, 27 yaşındaki Seyhan Bal, intihar etti. Olay, geçen pazartesi günü Koz

Bir annenin 'Onur' intiharı

 

Adana'nın Kozan İlçesi'nde hayvan tüccarı eşi Nuh Bal'ın cebindeki 3 bin 800 TL'yi çaldığını iddia ederek kıyafetlerini çıkartıp çırılçıplak üzerini aradığı öne sürülen 2 çocuk annesi, 27 yaşındaki Seyhan Bal, intihar etti.
 
Olay, geçen pazartesi günü Kozan İlçesi'ne bağlı Kuytucak Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, olaydan bir hafta önce akşam evine gelen hayvan tüccarı, 35 yaşındaki Nuh Bal, ceketini çıkartıp, duvara asarken, mide rahatsızlığı geçiren eşi Seyhan Bal'ı ziyarete gelen akrabalarıyla sohbet etti. Misafirler evden gittikten sonra askıdan düşen ceketini alan Nuh, cebindeki 3 bin 800 liranın olmadığını belirterek, eşi Seyhan'a sordu. Seyhan Bal, paradan haberi olmadığını söyledi. Nuh Bal, evin her tarafında parayı aramasına rağmen bulamadı. Sinirlenen Bal, "Parayı sen mi çaldın, nereye koydun, birine mi verdin?" diyerek eşini suçladı. Eşinin haberinin olmadığını ısrarla söylemesine rağmen ikna olmayan Nuh Bal, Seyyhan Bal'ı çırılçıplak soyarak üzerinde para olup olmadığını kontrol etti. Ancak, yine para bulunamadı. Bu duruma içerleyen Seyhan Bal, bir gün sonra ziyaretine gelen teyzesine, başından geçenleri anlattı. Eşinin kendisini hırsızlıkla suçlamasının onuruna dokunduğunu teyzesine anlatan Seyhan Bal, "En çok da çırılçıplak soyup her tarafımı kontrol etmesi çok onuruma dokundu. Çok incindim, rencide oldum" diyerek ağladı. Bunun üzerine teyze, yeğenini kendi evine götürüp birkaç gün dinlenmesini istedi. Seyhan Bal, "Çocuklarımı bırakıp gidemem" diyerek teyzesinin teklifini kabul etmedi. 
 
ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERDİ KENDİNİ ASTI
 
Teyzesinin evine dönmesi üzerine akşam uyuyan Seyhan Bal, sabah çocuklarını okula gönderdikten sonra iple kendini kapısını kilitlediği yatak odasında tavana astı. Öğleye kadar Seyhan'ın dışarı çıkmadığını fark eden komşuları ve akrabaları eve geldi. Açık kapıdan içeri giren yakınları kilitli olan yatak odasının kapısını kırdıklarında Seyhan Bal'ın esediyle karşılaştı. İhbar üzerine sevk edilen jandarmanın yaptığı inceleme ardından Seyhan Bal'nin cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi ardından Bal'ın cesedi köyünde toprağa verildi. Soruşturma sürdürülüyor.
 
3 YIL ÖNCE DE SUÇLAMIŞ
 
Seyhan Bal'ın annesi 43 yaşındaki Nurcan Gültekin, damadının 3 yıl önce de 500 lira parasını kaybedince kızını hırsızlıkla suçladığını söyledi. Kızının kendine karşılaştığı sıkıntıları çok fazla anlatmadığını belirten Nurcan Gültekin, şunları anlattı:
 
"3 yıl önce de kızımı suçlayarak, "Parayı ne yaptın?" diye baskı yapmış. Bu olayı kızım bana anlattı. 'Anne, o kadar baskı yapıyor ki, intihar edeceğim' dedi. Ben de böyle bir şeye gerek olmadığını belirtip, 'Mutsuz isen ve şiddet görüyorsan, evine dön' dedim. Her ailede ufak, tefek sorunlar olabileceğini anlattım, 'idare edecek gibiysen, yuvanı yıkma' diye moral verdim. Ama kızımın intiharından uyguladığı şiddet yüzünden kocası sorumludur" diye konuştu. 
 
TEYZE: ÇIRILÇIPLAK ARADIĞINI BİZE ANLATTI
 
Seyhan Bal'in amip rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra geçen 2 Aralık'ta evine ziyaretine giden teyzisi 55 yaşındaki Gülseren Şahin, yeğeninin kayıp para yüzünden damatları tarafından çırılçıplak soyulup, arandığını kendine anlattığını söyledi. Geçmiş olsun ziyaretinde Seyhan B.'nin kendisini diğer odaya çağırdığını ifade eden Gülseren Şahin, şunları söyledi:
 
"Seyhan, eşinin cebinde 3 bin 800 lira para olduğunu, bunun kaybolduğunu bana söyledi. Evin her tarafını dökmüş, aramış, bulamamış. Hatta çırılçıplak soyup, üzerini aramış. 'Parayı sen mi aldın, sen mi çaldın, nerene sakladın, kime verdin?' diye suçlamış. Biz de 'kocanla konuşalım, ne derdi varsa bize söylesin' dedik. Ama o bize 'Sakın söylemeyin teyze, öldürür beni. Kimsenin haberi olmasın' diye tembihledi. Biz de 'Birkaç gün gel, bizde kal. Kafanı dinle' dedik. Ama o çucukları okula gittiği için bırakıp, gelmeyi kabul etmedi. Biz intihar edebileceğini hiç düşünemedik. O kadar kötü durumda olduğunu tahmin edemedik. Zaten, evlendiği günden bu yana kocası Seyhan'a şiddet uyguluyormuş. Eziyet ediyormuş. Hizmetçi gibi davranıyormuş."
 
Seyhan Bal'nin kızkardeşi Eda Gültekin de ablasının tüm sırlarını kendisine anlattığını, evlendiği günden beri eşinden şiddet gördüğünü, boşanmak istediğini, ancak eşinin boşanmayı kabul etmediğini anlattı. 
 
EŞİ SUÇLAMAYI KABUL ETMEMİŞ
 
Seyhan Bal'nin Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin sonucu Cumhuriyet Savcılığı tarafından beklenirken, henüz olayla ilgili ifadesi alınmayan Nuh Bal'nin iddiaları kabul etmediği öğrenildi. İntihardan sonra, eşinin ailesiyle görüşmekten kaçınan Nuh Bal'nin "Ben Seyhan'ı hırsızlıkla falan suçlamadım. Çırılçıplak aramadım. Eğer öyle bir şey oldu ise, Allah beri öbür tarafa çırılçıplak götürsün" dediği öne sürüldü. 
 
Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı da Seyhan Bal ile son kez görüşüp, olayları anlattığı teyzeleri Gülseren Şahin ile Nuran Şahin'in ifadeleri aldı. Otopsi sonucuna göre de Nuh Bal'nin ifadesinin alınıp alınmayacağının değerlendirileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam