Bir acayip tecavüz haberi!

Hindistan kadınlar 4x400 metre bayrak takımıyla 2006 Asya Oyunları'nda altın madalya kazanan Pinki Pramanik, haziran ayında eski ev arkadaşının tecavüz suçlamasının ardından tutuklanmıştı. Pinki'nin aslında erkek olduğunu belirten eski ev arkadaşının bu i

Bir acayip tecavüz haberi!

Hindistan kadınlar 4x400 metre bayrak takımıyla 2006 Asya Oyunları'nda altın madalya kazanan Pinki Pramanik, haziran ayında eski ev arkadaşının tecavüz suçlamasının ardından tutuklanmıştı. Pinki'nin aslında erkek olduğunu belirten eski ev arkadaşının bu iddiaları üzerine eski atlet üstünde sayısız cinsiyet testi yapılmıştı. Bu testlerden ilk Hint sporcunun erkek olduğu yönünde sonuç vermiş ancak Pramanik'in itirazı üzerine yapılan bir ikinci test ise sonuçsuz kalmıştı.

Bir ay tutuklu kalan ardından serbest bırakılan Pramanik erkek hormonlarının fazla olmasının nedeninin kariyeri boyunca aldığı ilaçlar olduğunu söyledi. Ayrıca cezaevinde kendisine kötü davranıldığını da belirtti. Birçok kadın atlet tarafından destek gören sporcuya dün kötü haber geldi.

ERKEK ÇIKTI
Bu ay tıbbi bir komite tarafından tekrar teste tabi tutulan 26 yaşındaki eski atletin erkek olduğuna kanaat getirdi. Güney Afrikalı ünlü kadın atlet Caster Semenya'nın da erkek olduğuna ilişkin iddialar gündeme gelmişti. 2009 yılında kadınlar 800 metre dünya şampiyonu olan Semenya'ya yapılan tetkikler sonucunda, yüksek dozda testosterone hormonuna sahip olduğu verilenen Semenya'nın sonunda kadın olduğuna karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam