Binlerce araç sahibini şoke eden mesaj!

1 Şubat 2013'ten itibaren hayata geçirilen Hızlı Geçiş Sistemi'nde yaşanan aksaklıklar araç sahiplerini çileden çıkardı.Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 1 Şubat 2013'ten itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini

Binlerce araç sahibini şoke eden mesaj!

1 Şubat 2013'ten itibaren hayata geçirilen Hızlı Geçiş Sistemi'nde yaşanan aksaklıklar araç sahiplerini çileden çıkardı.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 1 Şubat 2013'ten itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini aldı...

Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyon kişide bulunan KGS kartlarının HGS ile değiştirilmesi kaosu da beraberinde getirdi... Yeni sistemde yaşanan aksaklıklar araç sahiplerini çileden çıkardı.Araç sahiplerini çileden çıkaran mesaj şöyle: Kara listeye alındınız, kartınızı yükleyin... Peki HGS'sini yükleyen araca bu mesaj neden geliyor.

İşte kaos tam da burada başlıyor. Araçlar gişelerden geçtikten sonra bu mesaj geliyor... Oysa ki kart yüklü... Bu durumdan mağdur olan araç sahiplerinin büyük bölümü HGS merkezini aradığında makul bir cevap hatta hiçbir cevap alamıyor.

Satışı yapan PTT merkezleri de bu duruma açıklık getiremiyor. Araç sahipleri kontrol için yükleme yapan bankayı aradığında ise kartın yüklü olduğu cevabını alıyor.

HGS sisteminin hızlı geçişi sağlaması, kaçak veya suça karışmış araçların takibi ve tespitinin yapılmasını kolaylaştırması beklenirken araç sahiplerini mağdur eden böyle bir durumla karşılaşılması akıllarda sisteme dair soru işaretleri yarattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler