Bina yüksekliğine 6 kat sınırı geliyor

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile imarda en fazla zemin artı 5 kat ya da 6 kata izin vereceklerini söyledi. Bayraktar, gece gündüz çalışmasına rağmen basında takdir edilmediğinden yakındı. Bakan B

Bina yüksekliğine 6 kat sınırı geliyor

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile imarda en fazla zemin artı 5 kat ya da 6 kata izin vereceklerini söyledi. Bayraktar, gece gündüz çalışmasına rağmen basında takdir edilmediğinden yakındı.
 
Bakan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında Bakanlığındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Kentsel dönüşümde de imar artışı beklentisinin doğmaması gerektiğini söyleyen Bakan Bayraktar, "Başbakanımızın talimatı ile biz imarda en fazla zemin artı 5 kat ya da 6 kata izin vereceğiz. Çok istisna mecburi bir durum ortaya çıkarsa biz değerlendirir gerekirse Bakanlar Kurulu'na götürürüz. Müteahhitler dolaşıyor, 'Ben bakanlığı tanıyorum, bana yerinizi verin ben buranın imarını artıracağım' diyor. Böyle bir şey yok, vatandaşlarımız kesinlikle bunlara inanmasın." dedi.
 
Kentsel dönüşümü vatandaşlara en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Bayraktar, "Binasının riskli olduğunu bildiren ve yıkılmasını isteyen kişilerden İstanbul Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne her gün 600-700 telefon geliyor. Biz aynı zamanda Alo 181 hattını da kurduk, kentsel dönüşüm için bir hat daha kuracağız." ifadelerini kullandı.
 
"İSTANBUL'DA 15'İN ÜZERİNDE RİSKLİ BÖLGE VAR"
 
Bakan Bayraktar, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları için de şunları söyledi: "İstanbul'da riskli alan olarak yaklaşık 15'in üzerinde bölge tespit ettik. Bina olarak da yaklaşık 10 binin üzerinde bina her bina da 3 daire var, 5 daire var, tespiti yaptık. Türkiye'de şu ana kadar bizim riskli bina olarak yıktığımız yaklaşık 50 bin birim konut var, bu 50 bin konutun 35 bini İstanbul'da. Bizim bu senenin sonuna kadar 200 bin birim konutu yakalama hedefimiz var."
 
"PARTİSEL AYRIM YAPMIYORUZ"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İller Bankası kredilerinin dağıtımında hiçbir partisel ayrım yapılmaması konusunda kendisini uyardığını ifade eden Bayraktar, "Belediyeler bize yeter ki güzel projeler getirsinler biz onlara gerek Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden, gerek Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü'nden imkânlarımız nispetinde kredi vereceğiz. İller Bankası'ndan da belediyelere kredi verirken kesinlikle ayrım yapmıyoruz. Başbakanımız da bize ayrım yapmayacaksınız, katiyen ayrım yapmayacaksınız diyor. CHP'li belediyeler olsun, diğer belediyeler olsun, hizmet yaparken particilik yapamazsınız, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesidir, bizim belediyemizdir." açıklamasını yaptı.
 
Bayraktar, projeler gerçekten yere sağlam basması gerektiğini vurgulayıp, "Ağaçlı bir yol getirsinler, bisiklet yolu getirsinler, sokak düzenlemesi getirsinler, tarihi dokunun yenilenmesini getirsinler, yöresel mimarinin geliştirilmesini getirsinler, biz onları destekleyeceğiz. Şimdi yöresel mimarinin geliştirilmesi için de çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde ülkemizin şehirleri güzelleşecek, ülkemiz topyekûn kalkınacak. Gelen turist sayısı daha fazla artacak ve yaşanılabilir bir çevre oluşacak." diye konuştu.
 
"BASINDA TAKDİR EDİLMİYORUZ"
 
Bayraktar, gece gündüz çalıştığını ama basında takdir edilmediğinden yakındı. Bayraktar, "Basında bize şaşı bakan bir kesim var, bizim yaptığımız işleri görmüyor, acaba bir gaf yapar mı yapsa da onu büyütsek diyorlar. Hâlbuki demesi lazım ki; bu adamı inceleyelim, ailesini inceleyelim, yapısını inceleyelim, çalışkanlığını inceleyelim, yaptığı işlerdeki yanlışlıkları, onları inceleyelim, işte günahı nedir, sevabı nedir, ona göre diyelim ki bu adama dokunmayalım. Bunu diyen bir kesim de var tabii." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler