Bin dönümlük alan kül oldu

Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Duru köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İtfaiye araçlarının giremediği engebeli arazideki yangını çevredeki vatandaşlar kendi imkanı ile söndürdü.Edinilen bilgilere göre olay Duru k

Bin dönümlük alan kül oldu

Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Duru köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İtfaiye araçlarının giremediği engebeli arazideki yangını çevredeki vatandaşlar kendi imkanı ile söndürdü.

Edinilen bilgilere göre olay Duru köyü yakınlarında bulunan Duru Jandarma Karakolu yakınlarında meydana geldi. Saat 17.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede rüzgarın da etkisi ile büyüyen alevler, ekili alanın ardından ormanlık alana sıçradı.

BİN DÖNÜMLÜK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine Lice, Hani ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yol kenarında bulunan yangına müdahale eden ekipler, engebeli araziye giremedi. Olayın duyulması üzerine bölgeye çevreden çok sayıda vatandaş geldi.

VATANDAŞLAR KAZMA KÜREKLE YANGINI SÖNDÜRDÜ

Ellerine kazma kürek alarak engebeli araziye giren vatandaşlar yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından hendekler kazarak yangını söndürmeyi başardı. Yangının ile birlikte olay yerine gelen Lice Belediye Eşbaşkanı Rezan Zuğurli ile merkez Yenişehir İlçe Belediye Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

’YANGINI VATANDAŞLAR SÖNDÜRDÜ’

Olay yerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Lice Belediye Eşbaşkanı Zuğurli, yangın nedeniyle yaklaşık bin dönümlük alanın zarar gördüğünü söyledi. Ormanlık alandaki yangına ekiplerin müdahale etmekte zorlandığını ifade eden Zuğurli, yüzlerce vatandaşın da destek verdiği söndürme çalışmalarına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığını ancak bölgenin şartları nedeniyle müdahalede zorlanıldığını kaydetti.

Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler