"Bıçağı bıraktım kahvaltı ettim"

Erzurum'da eşinin şikayeti üzerine eve gelen polis memurları Selçuk Erer'i yaralayan, Suat Orak'ı (31) da şehit eden güvenlik görevlisi Selim Karabayır, "Polis memuru Selçuk Erer'i bıçakladım.Kapıyı kapattım bıçakta kan izi vardı. Peçeteyle silmeye çalışt

"Bıçağı bıraktım kahvaltı ettim"

Erzurum'da eşinin şikayeti üzerine eve gelen polis memurları Selçuk Erer'i yaralayan, Suat Orak'ı (31) da şehit eden güvenlik görevlisi Selim Karabayır, "Polis memuru Selçuk Erer'i bıçakladım.

Kapıyı kapattım bıçakta kan izi vardı. Peçeteyle silmeye çalıştım ancak silinmedi. Bıçağı kahvaltı sofrasına bıraktım. Kahvaltı yapmaya devam ettim" dedi.

Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında 3 Ocak güanü karısı ve iki çocuğunu bıçakla evde rehin alan TEDAŞ'ta 13 yıldan beri güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabıyık, Erzurum Birinci Sulh Ceza Mahkemesinde verdiği ifade, şizofreni hastası olmadığını ileri sürdü. Yaklaşık 10 yıldan beri depresyon ilaçları kullandığını anımsatan Karabayır (36) savunmasında şunları söyledi:

"Güvenlik görevlisi olarak TEDAŞ'ta işe girerken sağlık raporu aldım. Her hangi bir hastalığım yok.

2010 yılının son aylarında kafama hayal gibi birşey takıldı. Bununla ilgili doktora gittiğimde depresyon ilacı verdi. Bunun dışında herhangi bir psikolojik tedavi görmedim. Daha önce 3 gün hastanede yattım.

Bunun sebebide o zaman kadın bir doktora aşık olmuştum. Tayini Adana'ya çıktı. Bende onu görebilmek için Adana'ya gittim. İşe gitmediğim için hakkımda soruşturma açtılar. Olay günü nöbetçi olduğum için sabah 10 gibi eve geldim. Kahvatı yaparken evin kapısı çalındı.

Gidip kapıdaki dürbünden baktığımda 2 resmi kıyafetli polis memurunun kapıda beklediğini gördüm. Kapıyı açtım, bana 'bizimle karakola geleceksin' dediler. Bende kendilerine herhangi bir suç işlemediğimi ve olaya karışmadığımdan dolayı 'gelmem' dedim.

Polisler ısrar etti. Bana 'polisler geleceksin' dediklerinde evin mutfağına giderek bıçağı aldım. Daha önce akıl hastalarının aralarında kalmıştım, bunu hatırladım.

Bıçağı polis memuru Selçuk Erer'in bacağına salladım, ancak isabet ettiremedim. Bıçakla ikinci hamleyi yaptım.Bıçağa baktığımda kan izi olduğunu gördüm.

Kapıyı kapattım ve evin içerisinde kanlı bıçağı peçeteyle silmeye çalıştım. Fakat silinmedi, bende bıçağı kahvaltı sofrasına bıraktım. Kahvaltı yapmaya devam ettim. Yaklaşık 15-20 dakika sonra 2-3 polis memuru tekrar evin önüne geldi.

Öncesinde polis memurunu yaraladığım için ürperdim. Bıçağı tekrar sofradan alarak kapıyı açtım, polis memurları 'bizimle geleceksin' dediler. Beni hastaneye götüreceklerini düşündüm.

Kendimi kaybederek hamle yaptım ve Suat Orak'ı bıçakladım. Neresine vurduğumu hatırlamıyorum.

Pişmanım öldürmek amacıyla hareket etmedim. Psikolojim yerinde, hasta değilim. Tutuklanacak olursam hastaneye değil, hapishaneye gönderin."

Selim Karabayır, çıkarıldığı Birinci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek' suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler