'Beni sevişmeye zorladı'

 ADANA'da, cezaevinden izinli çıkıp, kiracısı olan reklam ajansı sahibi 37 yaşındaki N.C.'ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan kadın kuaförü 39 yaşındaki Ozan Sayılkan, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 8 Aralık 2012'de, merkez Seyhan İlçe

'Beni sevişmeye zorladı'

 

ADANA'da, cezaevinden izinli çıkıp, kiracısı olan reklam ajansı sahibi 37 yaşındaki N.C.'ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan kadın kuaförü 39 yaşındaki Ozan Sayılkan, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Olay, 8 Aralık 2012'de, merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'ndeki Pazarlar Caddesi'nde meydana geldi. Aytan İşhanı'nın 3'üncü katından gelen kadın çığlıklarını duyanlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, mobilya döşeli ofis içerisinde Ozan Sayılkan ile N.C.'yi yarı çıplak halde buldu. N.C.'nin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını iddia ettiği Sayılkan, ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Başka bir suçtan girdiği cezaevinden izinli çıktığı belirlenen Ozan Sayılkan hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Ozan Sayılkan, kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü. Sayılkan, "Ben olay tarihinde alkol alıyordum. Müştekinin kendisi bizim kiracımız oluyor. Beni telefonla arayarak sorunlar olduğunu ve görüşmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Birlikte oturup sigara içtik. Sonra kendisi bana hayat kadını olduğunu, bakmakla yükümlü olduğu kişiler olduğu için bu işi yaptığını söyledi. Birlikte üzerimizi çıkarıp öpüşmeye başladık. Bir ara çocuğunun rahatsız olduğunu ve telefon açması gerektiğini söyledi. Telefonla mesaj çekti. Birileriyle görüştü. Bir süre sonra da polisler geldi. Ben zorla bir şey yapmadım" dedi.
 
'AİLEMDEN PARA İSTEMİŞ'
 
Sanık Ozan Sayılkan, son savunmasında ise "Suçlamayı kabul etmiyorum. İftiralarla karşı karşıyayım. Müşteki, ailemden şikayetinden vazgeçmesi karşılığında para istemiş. Ben suçsuzum beraatımı istiyorum" diye konuştu.
 
Karar duruşmasına katılmayan N.C. de ilk duruşmada verdiği ifadesinde Ozan Sayılkan'ın, "Ben 4 yıldır cezaevindeyim. Kadına hasretim" diyerek kendisini tehdit edip sevişmeye zorladığını ileri sürdü.
 
'BENİ SEVİŞMEYE ZORLADI'
 
N.C. daha önce verdiği ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
"Olaydan önce ben 7 yıldır birlikte olduğum M.A. adlı erkek arkadaşım ile birlikte işyerime geldim. Komşu işyerindeki kişiler 'Bu kadın içeri bir adam attı' diyerek bize saldırdı. Bunun üzerine işyerimi taşımaya karar verdim. Sonra bu olayla ilgili sanık beni arayarak sorunu halledeceğini söyledi. Komşularla bizi barıştırdı. Komşular çıktıktan sonra ben de çıkmak istedim. Ancak sanık beni omzumdan tutarak tekrar oturttu. Sonra da kapıyı örterek 'Hiç bir yere gidemezsin' diyerek tehdit edip birlikte olmaya zorladı. Ben yalvardım, yapma diye. Korkumdan titremeye başladım. 'Üşüyor musun?' diyerek klimayı açtı. Tehditlerine devam ederek beni sevişmeye zorladı. Başıma daha büyük şeyler gelmesinden korktuğum için bağıramadım. Sonra arkadaşım M.A.'yı aradım. O buluşacağımızı biliyordu. Önce telefonla ulaşamayınca mesaj attım. Ardından tekrar arayarak 'Anne eve geç geleceğim beni merak etme' dedim. M.A. da 'Ben polisi aradım, onu oyala' dedi. Polislerin geldiğini anlayınca çığlık attım. Polisler içeri girince sanık bana 'Sen polisi mi aradın, seni öldüreceğim' diyerek tehdit etti."
 
Mahkeme heyeti, sanık Ozan Sayılkan'ı 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 5 yıl 10 ay, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam