'Beni bu kadından kurtarın'

Şanlıurfa’da, 8 çocuk babası 41 yaşındaki Müslüm Ateş, ikinci eşinden sürekli dayak ve şiddet gördüğü gerekçesiyle, evli kızının evine sığındı. Eşinin korkusu yüzünden 5 gündür, kızının evinde kalan koca Ateş, eşinden boşanmak istediğini söyledi.Şanlıurfa

'Beni bu kadından kurtarın'

Şanlıurfa’da, 8 çocuk babası 41 yaşındaki Müslüm Ateş, ikinci eşinden sürekli dayak ve şiddet gördüğü gerekçesiyle, evli kızının evine sığındı. Eşinin korkusu yüzünden 5 gündür, kızının evinde kalan koca Ateş, eşinden boşanmak istediğini söyledi.

Şanlıurfa’da dünyayı tersine döndüren ilginç olay; Eyyübiye Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 8 çocuk babası olan 41 yaşındaki çiftçi Müslüm Ateş, ilk eşi Zeruk Ateş’in, 8 yıl önce karaciğer yetmezliğini sonucu hayatını kaybetmesi üzerine 6 çocuğuyla birlikte 3 yıl evlenmeden hayatını geçirdi. Bu sırada akrabalarının ısrarı üzerine 5 yıl önce Osmaniye İlinde yaşayan ve daha önceden başından bir evlilik geçiren, 30 yaşındaki Emine Ateş’le ikinci evliliğini gerçekleştirdi. İkinci eşiyle birlikte Külunç Köyü’nde yaşayan Ateş, bu eşinden 2 çocuğu daha dünyaya geldi. 8 çocuğuyla birlikte köydeki evde yaşayan Müslüm Ateş, sürekli çocuk yüzünden, ikinci eşiyle aralarında tartışma çıkmaya başladı. Sık sık eşi Emine Ateş’ten şiddet görüp dayak yiyen koca Müslüm Ateş, en son tartışmasında eşinden korkarak, Şanlıurfa’daki evli olan kızının evine sığınmakta buldu.

 

ÜVEY ANNE KIZLARINI İSTEMEDİ DİYE EVLENDİRİLDİLER

5 yıllık evlilikleri boyunca bir türlü birbiriyle anlaşamayan Müslüm, Emine Ateş çiftti, sürekli ilk eşten olan 6 çocuk yüzünden aralarındaki tartışma iyice alevlendi. Tartışmanın boyuttu giderek şiddette dönüşmesi üzerine 14 yaşındaki Güler ile 16 yaşındaki Selda Ateş, üvey annelerinin baskısı sonucu yakın akrabalarıyla zorla evlendirilerek, yaşadıkları evlerinden yollarını ayrdı. Üvey annenin zulmünden kurtulmak için 14 yaşında evlenmek zorunda kaldığını belirten 20 yaşındaki Güler Ateş, şöyle konuştu. ‘Annemin ölümü üzerine babam ikinci evliliğini yaptı. Bu evliliklerinde üvey annem sürekli babamla tartışıp bizleri dövmeye başladı. Her defasında babama eline geçirdiği, tahta, odun ve taş atarak, yaralıyordu. Kardeşlerime eziyet çektirip, onlara her türlü işkence gibi işler yaptırıyordu. Geçen tartışmada üvey annem, babamın yüzüne odun atması sonu babam çenesinden yaralandı. O sırada babam korkudan amcamlara sığınmıştı. Sürekli köydeki evde kavga eksik olmuyor. Babam evde yemek yiyemiyor, üvey annem babamın elbiselerini ateşe atıp yakıyordu. 5 gün önce yine üvey annemle babam çok şiddetli bir kavga etmişler. Babam bu kez korkudan gelip bana sığındı. Babam çok vicdanlı ve merhametli biri olduğu için hiçbir zaman şiddet yanlısı olmadı. Babam şimdi üvey annemden boşanmak istiyor. Ama bu kez üvey annem boşanmamak için direniyor. Bunların kavgasında hep kardeşlerim zarar görüyor. Hatta geçtiğimiz aylarda üvey annem kızgın yağlı tavayı bir kardeşime atması sonucu kardeşimin yüzünü yandı. Artık bu yaşadığımız çileye son verilmesini istiyorum diye konuştu.

BENİ BU KADINDAN KURTARIN

5 yıldır sürekli eşinden şiddet ve dayak gördüğün iddia eden ve erkek olduğu için kimseye derdini, gururu yüzünden anlatamadığını çok az bildiği Türkçeyle anlatmaya çalışan Müslüm Ateş, ‘Beni bu kadından kurtarın?’ diyerek yaşadıklarını şöyle anlattı. “Eşimin ölümü üzerine Osmaniye’den gelen bu kadınla evlendim. 5 yıl boyunca iyi geçen bir günümüz olmadı. Sürekli kavga gürültü evden eksik olmuyordu. İlk eşimden olan 6 çocuğumu bahane ediyordu. Sonra 2 kızımı evlendirdim. Yine sorun ve tartışmalarımız eksik olmadı. Çocuklarımla hiç anlaşmıyor onlara ve bana sürekli eziyet ediyor. Evde eline ne geçirirse bana fırlatıyor. Geçen ay ettiğimiz kavgada odunu atarak, yüzümden yaralandım. Sürekli bana odun, bardak, şişe ile saldırıyor. Yemeklerime zehir bile atmayı denedi. Elbiselerimi ateşe atıp yakıyor. Belki buralara da bir erkeğin, karısından dayak yemesi ayıp oluyor. Ama ben şiddet yanlısı birisi olmadığım için eşimin dayağına maruz kalıyorum. Şimdi 5 gündür, korkudan evden kaçıp Şanlıurfa’da bulunan evli kızıma sığındım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Allah rızası için beni bu kadından kurtarın. Ondan boşanmak istiyorum. Ama bir türlü boşanmayı kabul etmiyor diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam