Belediye Başkanına hapis şoku!

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AK Parti’li Mithat Gülşen, yeşil alana okul yapımına onay vermesine karşı çıkan Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine, "Siz PKK’dan daha tehlikelisiniz" diyerek hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılandı

Belediye Başkanına hapis şoku!

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AK Parti’li Mithat Gülşen, yeşil alana okul yapımına onay vermesine karşı çıkan Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine, "Siz PKK’dan daha tehlikelisiniz" diyerek hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bazı sendika ve siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu, ilçe merkezindeki Belediye Sosyal Tesisleri’ne ait 11 bin metrekarelik yeşil alanı, 6 Ekim 2008’de aldığı meclis kararıyla işadamı Rifat Güpgüpoğlu’nun yaptıracağı okul inşaatı için tahsis eden belediyeye karşı çıktı. İlçenin akciğerleri sayılabilecek alanın yok edilmek istenmesine tepki gösteren Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve SHP İlçe Başkanı Mehmet Paşakahyaoğlu’nun da aralarında bulunduğu platform üyeleri, 3 Kasım 2008’de belediyenin tahsis kararından vazgeçmesini isteyen dilekçelerini Başkan Gülşen’e makamında teslim etmek istedi.

’SİZ PKK’DAN DAHA TEHLİKELİSİNİZ’

Ancak platform üyelerine sert çıkan Başkan Gülşen, iddiaya göre, "Siz PKK’dan daha tehlikelisiniz. Bunlar Atatürk düşmanları. Bunlardan memlekete hiçbir fayda gelmez. Bunlar resmen memleketimizin, ülkemizin temel taşlarına taş yığan insanlar. Sözde değil özde Atatürkçü olun" diyerek tepki gösterdi. Dilekçelerini teslim ederek belediyeden ayrılan Akyol, Köktürk ve Paşakahyaoğlu, Başkan Gülşen hakkında hakaret suçlamasıyla Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HAPİS CEZASI

Soruşturma sonunda 2 yıl hapis cezası istemiyle Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi’nde Başkan Gülşen hakkında açılan dava sonuçlandı. Başkan Gülşen’i 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Duruşmadaki iyi hali, sabıkasız olması ve mağdurların suçtan zarar görmemesi nedeniyle alınan karar gereği Başkan Gülşen, 5 yıl denetim süresine tabi tutulacak.

’TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ’

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yapılan hakaret ve saldırıya yargının gerekli yanıtı verdiğini söyledi. Akyol, avukatıyla görüşüp, önümüzdeki günlerde Başkan Gülşen hakkında manevi tazminat davası açacağını da belirtti. CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ise Başkan Gülşen’in makamındaki tavrının kendilerini rencide ettiğini belirterek, "Mahkeme kararı, umarım kendisine ve benzerlerine ders olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam