Bebekler üçüz skandal tek

 Almanya’nın Hamburg Yabancılar Dairesi’nin Türkiye’de dünyaya gelen üçüzleri için aile birleşim başvurusu yapan Abdulvahap ve Hatice Bayanbaş çiftine onay vermemesi skandalı liman kentinde günün konusu oldu. Ailenin itirazları üzerine yabancılar dairesin

Bebekler üçüz skandal tek

 

Almanya’nın Hamburg Yabancılar Dairesi’nin Türkiye’de dünyaya gelen üçüzleri için aile birleşim başvurusu yapan Abdulvahap ve Hatice Bayanbaş çiftine onay vermemesi skandalı liman kentinde günün konusu oldu. Ailenin itirazları üzerine yabancılar dairesinin “ailenin maddi gücü” çekincesi kaldırıldı ve yedi aylık olan bebeklere vize verilmesinin yolu açıldı.

 

Hamburg’un dünyaca ünlü eğlence merkezi St. Pauli’nin en işlek caddesi Reeperbahn’daki büyük bir hediyelik mağazanın genel müdürü olan 35 yaşındaki Abdulvahap Bayanbaş, şunları söyledi:

 

“Eşimle 16 yıldır çocuk hasreti çekiyorduk. İkimiz de Almanya’da yaşıyoruz ve süresiz oturma izni sahibiyiz. 1992’den ailece işyeri sahibiyiz. Reeperbahn’da Aladin Center isimli ailemize ait işyerinin genel müdürlüğünü yapıyoruz. Eşim çocuk tedavisi için Türkiye’ye gitti ve ocak ayında ikisi erkek, biri kız üçüz sahibi olduk. Doktorlar çocukların henüz seyahat edemeyeceğini belirterek birkaç ay daha Türkiye’de kalmaları tavsiyesinde bulundular. Eşimin tedavi için Türkiye’ye gittiğini ve 6 aydan fazla orada kalabileceğini göz önünde bulundurarak daha önceden yabancılar dairesine bu durumu bildirip, izin almıştık. Hiç sorun olmadığını söylemişlerdi.

 

Ama çocuklar dünyaya gelince bu kez ‘çocuklara bakacak maddi gücümüzün olmadığını’ ileri sürerek vize talebini geri çevirdiler. Başımızdan adeta kaynar sular döküldü. Çünkü tüm şirket bilançoları, mal varlığı aylık 3 bin 500 euro net maaş bordromu hepsini kendilerine sunmuştuk. Demek ki dosyalara hiç bakmamışlar. Avukatın yazdığı mektupla hatalarını anladılar. Bir an önce eşime ve çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Almanya’da severek yaşıyorum. Burayı ikinci vatanım olarak görüyorum, ama yaşadıklarımdan dolayı kırgınlığım var. Dosyaları iyice inceleyip, mantığa sığan bir karar vermelerini beklerdim.” 

 

“İYİ NİYET, İNSANİ YAKLAŞIM YOKTU”

 

Avukat Arzu Erdoğan meslek yaşamında birçok olayla karşılaştığını ifade ederek ama Bayanbaş üçüzlerine yapılanın tam adıyla “skandal” olduğunu söyledi. Avukat Erdoğan, şu bilgileri verdi:

 

“Müvekkilim ailesiyle birlikte 1969’dan beri Hamburg’un en işlek yerinde işyeri sahibi. Bilançolar ellerinde. Devlete büyük vergiler ödüyorlar. Almanya’yı ikinci vatanları olarak görüyorlar. Ama devlet onlara onların bu devlete verdiği değeri vermiyor. Vizeyi vermemeleri için hiç bir neden yoktu. Onun için şimdi hemen çark ettiler. Fakat bu aşamaya gelmesi bu ülkeyi benimseyen insanların tereddüde düşmelerine neden oluyor. Ne yazık ki dairenin davranışında hiç bir iyi niyet, insanı tutum, çaba göremediğim gibi hukuku ihlal de söz konusu. Vize onayı vermelerini kabul etmelerini iyi ama müvekkilimden de özür dilemelerini bekliyorum. Siyasetçilerin uyum sağlayana kapımız açık lafları havada kalıyor. Yapılan tek cümleyle ne hukuka, ne insaniyete, ne de uyum politikasına uyuyor.”

 

ÜÇÜZLERE VİZE VERİLECEK

 

Türkiye’de bulunan üçüzler Aziz, Ömer Faruk ve Evra yakında yanlarında bulunan anneleriyle birlikte Hamburg’a gidecek.

 

DEV MAĞAZANIN GENEL MÜDÜRÜ

 

Hamburg’un en tanınmış hediyelik mağazalarından olan Aladin Center’in genel müdürü Abdulvahap Bayanbaş, “Hakkımızı aldığımız için sevinçliyim, ama yaşadıklarımdan ötürü Alman devletine kırgınlığım var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam