Bebeği için aylarca yatalak kaldı

Edinilen bilgiye göre, Artvin’in Yusufeli ilçesinde 5 ay önce yüksekten düşerek bel omurgası kırıldığı için felç riski ile karşı karşıya kalan 5 aylık hamile 29 yaşındaki Emine Demirci, ameliyat edilmesi halinde bebeğinin hayati riske gireceği bilgisi üze

Bebeği için aylarca yatalak kaldı

Edinilen bilgiye göre, Artvin’in Yusufeli ilçesinde 5 ay önce yüksekten düşerek bel omurgası kırıldığı için felç riski ile karşı karşıya kalan 5 aylık hamile 29 yaşındaki Emine Demirci, ameliyat edilmesi halinde bebeğinin hayati riske gireceği bilgisi üzerine ameliyatını erteleme kararı aldı. Anne adayı üç ay hareketsiz olarak yatıp doğumu bekledi. Bebek 8. ayına girdiğinde 40 gün önce sezeryan ile doğum gerçekleştirildi. Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren anne geçtiğimiz gün Rize Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez gerçekleştirilen ameliyata 3 ayrı branşta 6 doktor katıldı. Ameliyat 11 saat sürdü. Beyin Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Onur Yaman kontrolündeki ameliyatta kırılan omuriliğe 8 çivili yapay omurilik nakli yapıldı.
 

Beyin Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Onur Yaman yaptığı açıklamada, “Ameliyatımız iki aşamalı oldu. İlk aşamada hastanın kırık bel omurgasını çıkararak bunun yerini tutacak açılabilir kafes dediğimiz bir parça koyduk. Ardından hastayı yüzükoyun çevirerek yerleştirdiğimiz parçayı 8 vida ile sabitleştirdik. Şuanda hastamızın sağlık durumu oldukça iyi, yarın sabah ayağa kalkmasını bekliyoruz.”dedi.
 

Anne Emine Demirci, düşerek bel omurgasını kırdıktan sonra hareket edemediğini ve şiddetli ağrılar da çektiğini söyledi. Demirci, ameliyat için çocuğunun alınması gerektiğinin söylendiğini ancak bunu kabul etmeyerek 3 ay hareketsiz yattığını sonunda çocuğunu sezaryenle dünyaya getirdiğini belirterek “Şimdi çocuğumun da benimde sağlığım iyi. Kendimi iyi hissediyorum” diye konuştu.
 

Demirci’nin akrabası Ayşe Demirci ise doktorların “Felç riski var” demesi üzerine çocuğu aldırmasını istediklerini belirterek “Biz bebek önemli değil önemli olan annesi diyerek çocuğu aldırmasını söyledik. Anne kabul etmedi. Doktorlar da ayaklarında uyuşma olursa bunu yapacağız. dedi. Ama uyuşma olmadı, doğumu bekledik. Sonrada ameliyatı yapıldı” bilgisini verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler